La restaurantul viitorului, întreaga mâncare va fi preparată de ROBOȚI

De: Marian Andrei / 19.11.2012, 13:00
Noul lanț de restaurante Momentum Machines care va opera la San Francisco, SUA, introduce un nou concept: bucătăria robotizată, în care toate preparatele vor fi "gătite" de roboți.

Potrivit anunțului făcut de companie, „mașinile vor înlocui toți angajații bucătăriei, ele putând să facă tot ceea ce fac oamenii, dar la o calitate mult mai bună”.

Noua linie robotizată de gătit hamburgeri are o capacitate de 360 de asfel de preparate pe oră, având însă mai multe avantaje.

Clienții își pot personaliza comanda, alegând proporția dorită de amestec vită/porc, durata coacerii (mai intensă sau mai „soft”) și, în plus, roșiile și murăturile sunt feliate pe loc, înainte de a fi servit hamburgerul, astfel că vor fi în permanență proaspete.

Salata, roșiile sau murăturile sunt tocate în ultima secundă, astfel că vor fi în permanență proaspete

Robotul este în stare chiar să și ambaleze produsele în cazul în care se face o comandă pentru acasă.

Un alt avantaj demn de luat în seamă este suprafața redusă pe care o ocupă o atfel de mașină: puțin peste doi metri pătrați

Compania susține nu numai că metoda pe care intenționează să o implementeze este mult mai economică și mai igienică decât cea tradițională, dar și că economiile făcute vor fi redirecționate către ingrediente mai bune, pentru creșterea satisfacției clienților.