La Sankt Petersburg, există stația de metrou „București”

Apropo.ro / 27.06.2012, 13:20
La Sankt Petersburg, există stația de metrou
Stația de metrou "românească" din Sankt Petersburg, botezată București, este motiv de ceartă între cetățenii ruși.

Rețeaua de metrou va fi extinsă, în acest an, cu două noi stații de metrou, în Sankt Petersburg: Bukharestskaya și Mezhdunarodnaya.

Stația de metrou a fost proiectată în perioada sovietică, iar acum este finisată, informează Iulia Șceaveli, purtător de cuvânt al metroului rusesc.

Bd Bucuresti, Sankt Petersburg

Bulevardul București… din Sankt Petersburg

„În arhitectura stației sunt redate imagini din București, de aceea noi suntem interesați ca denumirea să fie păstrată (…) Tematica arhitecturii românești este ilustrată în felul în care au fost decorate tavanele și lustrele. Pilonii stației sunt fățuiți cu marmură albă, pavajul este din granit. De asemenea, proiectul prevede un mozaic cu un conac bucureștean”, a mai adăugat Iulia Șceaveli.

Rușii se simt induși în eroare de denumirea stației, astfel că s-au adresat municipalității să îi schimbe numele.

„Stația București este amplasată pe bulevardul București, mare și iubită de toți. Dar artera este foarte lungă, străbate practic întreg raionul, de aceea oamenii care nu cunosc foarte bine geografia zonei ar putea să se încurce, întrucât atunci când ar ieși la stația de metrou București, ei nu ar înțelege în ce parte a raionului se află din punct de vedere teritorial”, a declarat reprezentantul administrației locale, Kirill Smirnov.