La sfârșitul acestui an internetul va avea 3 miliarde de utilizatori

De: Marian Andrei / 08.05.2014, 17:00
La sfârșitul acestui an internetul va avea 3 miliarde de utilizatori
Potrivit unui raport al United Nations International Telecommunications Union, numărul de utilizatori la nivel global al internetului va fi, la sfârșitul anului 2014, de 3 miliarde, aproximativ 40% la sută din populația Terrei.

Potrivit raportului, cifra se referă la populația care folosește internetul într-o perioadă de trei luni, nu doar la cei care au o conexiune asigurată.

În condițiile în care penetrarea internetului a ajuns la saturație în țările dezvoltate, noii utilizatori vor proveni cu precădere din țările în curs de dezvoltare, numărul acestora urmând să ajungă la două miliarde.

 

Raportul arată și cum vor fi reparizați utilizatorii. În Europa, de exemplu, trei din patru persoane vor folosi internetul, comparativ cu două din trei pe continentul american și una din trei în Asia și Pacific. În ceea ce privește Africa, o persoană din cinci va folosi internetul până la sfărșitul anului.

În ceea ce privește internetul mobil, numărul abonamentelor va crește, fiind estimate un număr de 2,3 miliarde până la sfârșitul lui 2014.