La un pas de incaierare

Apropo.ro / 01.02.2002, 09:01
La un pas de incaierare
Cînd a vazut ca Alexandru Tudor aplica regulamentul mai ceva ca la un meci oficial, Gigi Multescu mai avea putin si sarea la gîtul arbitrului Nici nu trecuse bine o jumatate de ora din disputa în trei acte de la Ploiesti si arbitrul Alexandru Tudor îsi punea în cap atît jucatorii Astrei, cît

Cînd a vazut ca Alexandru Tudor aplica regulamentul mai ceva ca la un meci oficial, Gigi Multescu mai avea putin si sarea la gîtul arbitrului

Nici nu trecuse bine o jumatate de ora din disputa în trei acte de la Ploiesti si arbitrul Alexandru Tudor îsi punea în cap atît jucatorii Astrei, cît si cei doua-trei sute de oameni prezenti la joc. Intransigent ca la un meci de trei puncte, „centralul” a tinut sa-i arate lui Cristi Craciun al doilea „galben” pentru lovirea mingii dupa fluier. Scorul era 2-1 pentru gazde, iar Gigi Multescu a luat foc si a intrat pe gazon, nu atît pentru eliminare, cît mai ales din cauza deciziei de a nu i se permite introducerea unui alt jucator.

„Da’ e un meci amical, ba, Tudore, ce dracu, nu poti întelege? Ce vrei sa demonstrezi?”, a fost auzit antrenorul gazdelor, moment în care lînga cei doi a aparut si directorul sportiv Dan Dorobat, sosit sa calmeze spiritele. Chiar daca Multescu a fost pe punctul de a-si pierde cumpatul, si chiar Stelea a solicitat sa permita înlocuirea lui Craciun, Tudor a acceptat ca Astra sa revina în efectiv complet abia în repriza secunda. Desi parea ca a trecut peste incident, Multescu a rabufnit din nou dupa un sfert de ora: „Ne-am înteles ca fiecare dintre cele trei reprize sa aiba 40 de minute si tu mai ai putin si faci 50. Respecta protocolul, ca d-aia te-am solicitat!”.

Un alt moment tensionat al meciului s-a petrecut spre finalul celei de-a doua reprize, cînd scorul era 3-2, faza în care Cristi Oprea l-a atacat dur, din spate, pe Florin Bratu, motiv pentru care a primit cartonas rosu. Atunci, Viorel Hizo a tîsnit spre teren, însa a cotit-o spre banca de rezerve a ploiestenilor si i-a cerut socoteala omologului sau: „Bai, Gigi, da-o-n masa de treaba, opreste-i, ca nu jucam pe puncte sa loveasca în halul asta!”. Antrenorul ploiestean a evitat sa raspunda, însa l-a certat pe fundasul adus de la Plopeni. La finalul celor 130 de minute, cei doi antrenori s-au linistit multumindu-si unul altuia pentru test.

Sursa: www.prosport.ro