La vârsta de șapte ani, Alma este comparată cu geniul Mozart (Video)

Apropo.ro / 17.10.2012, 17:55
La vârsta de șapte ani, Alma este comparată cu geniul Mozart (Video)
Alma Deutscher este considerată micuța Mozart la doar șapte ani, datorită talentului ei muzical, dar și că își compune singură piesele de operă pe care le interpretează.

Alma Deutscher cântă la pian și vioară minunat, susțin cei cu studii muzicale, și compune la cei șapte ani ai săi piese de operă.

Nu este de mirare de ce iubitorii muzicii clasice o aseamănă cu Wolfgang Amadeus Mozart.

Printre cei care o apreciază în mod deosebit este și actorul britanic Stephen Fry care a ținut să o laude într-un post de pe contul său de Twitter: „Pur și simplu minunat. Alma Deutscher cântă propria ei compoziție. Noul Mozart?„.

Alma locuiește cu părinții săi, tatăl este traducător și flautist amator, iar mama ei academician.

Tatăl fetei dezvăluie că pasiunea ei pentru muzică a apărut pe când era și mai mică. Prima ei vioară a primit-o la trei ani, cu un an înainte putea pronunța fără probleme denumirea pianului. Încă de mică, interperta arii ale lui Schubert, Haydn și Mozart fără probleme.

Piesa compusă de ea, „The Sweeper of Dreams” a fost înscrisă într-o competiție pentru tinerii muzicieni Opera Națională Engleză.

Visul ei este să compună precum Mozart, să cânte la vioară precum Perlman și la pian precum Barenboim.

Ce va face în viitor vom vedea. Viitorul va decide. Ce face ea acum nu este mai sofisticat față de ce făcea Mozart la vârsta ei„, a declarat tatăl fetei.

Mozart a început să compună piese la vârsta de 5 ani, iar prima i-a cântat-o tatălui său Leopold. A compus peste 600 de arii. A murit în 1791, la vârsta de 35 de ani.