La vremuri noi – preturi vechi

Apropo.ro / 09.06.2008, 16:11
La vremuri noi - preturi vechi
Turistii care merg la mare prin intermediul agentiilor de turism platesc mai putin decat cei care inchiriaza camere direct de la receptia hotelurilor

Turistii care merg la mare prin intermediul agentiilor de turism platesc mai putin decat cei care inchiriaza camere direct de la receptia hotelurilor, sustine Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.

El a explicat acest lucru prin faptul ca locurile de cazare de pe litoral au fost contractate de agentiile de turism si tour-operatori, in proportie de 90 la suta, inca de la sfarsitul anului trecut, la tarifele din septembrie 2007.

Turistii care vin la mare prin intermediul agentiilor de turism achita 110 lei/zi camera dubla, la un hotel de trei stele, iar pretul pentru aceeasi camera este intre 140-160 de lei in cazul celor care nu au rezervari. De asemenea, cei care isi fac rezervari beneficiaza si de numeroase facilitati.

"Copilul sub zece ani nu plateste cazarea, al doilea copil plateste 50 la suta din tarif, al treilea – 70 la suta din tarif. Este vorba de tarifele contractate, nu de pretul de receptie. De asemenea, micul dejun este inclus in tariful de cazare. Copiii pana la cinci ani au gratuitate la micul dejun, intre cinci-12 ani platesc jumatate din tariful de cazare. Dupa 12 ani plateste integral", a explicat Nicolae Bucovala.