Lac sfintit la peste 2.000 de m altitudine pentru biserica de gheata

Apropo.ro / 27.11.2006, 10:30
Lac sfintit la peste 2.000 de m altitudine pentru biserica de gheata
Preoti de trei confesiuni au urcat, sâmbata, cu telecabina, la peste 2.000 de metri altitudine pentru a sfinti lacul din care se va lua gheata pentru a construi o biserica, transmite corespondentul MEDIAFAX. La sfintirea lacului au participat preoti ortodocsi, catolici si

Preoti de trei confesiuni au urcat, sâmbata, cu telecabina, la peste 2.000 de metri altitudine pentru a sfinti lacul din care se va lua gheata pentru a construi o biserica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sfintirea lacului au participat preoti ortodocsi, catolici si evanghelici. Toti au urcat cu telecabina si au recunoscut ineditul situatiei.

„Este un proiect ecumenic, va fi o biserica pentru toate confesiunile si am decis ca este foarte binevenita o slujba de sfintire a lacului din care se va scoate gheata pentru constructie la care sa participe preotii din trei confesiuni”, a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului.

Pregatirile pentru constructia bisericii au început în urma cu mai bine de o saptamâna. Deja au fost ridicate altarul si crucea, iar sâmbata s-a pus prima piatra la temelia viitorului lacas de cult.

În acest timp la Hotelul de Gheata lucrarile sunt în toi. Palatul de clestar ar trebui sa fie finalizat înainte de Craciun.

Potrivit lui Peter Klein, coordonatorul lucrarii, sunt unele probleme din cauza vremii: este prea cald si nu se poate lucra normal.

Lacul de la Bâlea are o adâncime de 17 metri. Stratul de gheata format deasupra are 20 de centimetri. De aici se vor scoate blocurile de gheata pentru biserica ce va avea o suprafata de peste 60 de metri patrati si care va fi sfintita de Boboteaza.

Mediafax