Lacătele iubirii ar putea fi interzise în Paris

De: Carmen Ulian / 02.04.2014, 10:00
Pont des Arts din Paris este un loc cunoscut pretutindeni datorită celor care vin să lase un lacăt, simbol al iubirii și prieteniei lor. Această tradiție este pe cale să dispară.

Două americance stabilite la Paris se declară șocate de mulțimea lacătelor existente pe acest pod. Pe Pont des Arts din Paris sunt agățate peste 700.000 de lacăte. Americancele doresc să se facă auzite în lumea întreagă și să atragă un semnal de alarmă. Oamenii distrug arhitectura locului și este un obicei riscant căci podul s-a îngreunat de mulțimea lacătelor.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

Mai mult, americancele spun că oamenii care vin aici cu dorința de a lăsa lacătul iubirii se expun pericolului căci din lipsa spațiului, ei se apleacă pe partea exterioară a podului. „A devenit o manie”, susțin cele două fete Lisa Anselmo și Lisa Taylor. „Credem că nu mai este vorba de romantism”, au mai adăugat ele.

pod lacate

„Facem o campanie pe această temă, iar cei mai mulți ne-au spus că suntem fete bătrâne”, mai spun americancele. Lisa și Lisa Taylor mărturisesc că au întâlnit și persoane care sunt de acord cu ele, însă reprezintă un număr foarte mic în comparație cu cei care vin aici pentru a lega lacătele pe Pont des Arts.

Anual, sute de mii de turiști care vin în Paris se opresc și la acest pod, unde fac exact ceea ce fac și alții. Nimeni nu se gândește că structura podului poate fi afectată, nu în mod voit, însă este vorba de un obicei care trebuie atent supravegheat de autorități.

pod lacate

În lume mai există și alte locuri care au împrumutat acest obicei. În Dublin, consiliul local a decis îndepărtarea lacătelor iubirii tot din acest motiv. Podul Hohenzzolern din Cologne a fost salvat, la timp, „de la moarte”.