Lacatus incepe rotatia jucatorilor

Apropo.ro / 29.11.2007, 12:44
Lacatus incepe rotatia jucatorilor
Marius Lacatus spune ca de la meciul urmator va incepe rotatia jucatorilor, urmand sa fie folositi si fotbalisti care au evoluat mai putin si odihniti altii

Marius Lacatus spune ca de la meciul urmator va incepe rotatia jucatorilor, urmand sa fie folositi si fotbalisti care au evoluat mai putin si odihniti altii, indiferent de nume.

"Vom incerca sa dam o sansa si celor care au jucat mai putin, iar unii sa mai fie si odihniti, indiferent de nume. Vor juca si Badoi, Baciu, Golanski, Bicfalvi…Vom incerca sa luam cea mai buna hotarare privind rotirea jucatorilor", a spus el la Fanatik.

Lacatus a precizat ca jocul echipei incepe sa mearga, iar evolutiile sunt din ce in ce mai bune. "Daca vom castiga tot pana la sfarsitul anului, cred ca putem spera la titlu. Conditia e sa castigam tot, distanta fata de CFR nu mi se pare de neremontat", a spus Lacatus, adaugand ca daca cineva i-ar spune ca Steaua va ajunge intr-o semifinala de cupa europeana daca pregatirea de iarna va fi facuta la Forban, ii va duce pe jucatori acolo, altfel nu.

El a vorbit si despre situatia lui Romeo Surdu, care este contestat de suporteri, adaugand ca sunt jucatori care au probleme de psihic si cand intra pe terenul propriu nu se simt in apele lor, modul cum se comporta fanii nefiind unul normal: "Daca vrem sa fie la un nivel ridicat, nu putem sa-l dam pe Surdu la o parte, trebuie sustinut. Depinde de el, poate sa o faca. Si Dinamo si Rapid l-au dorit, nu cred ca Steaua s-a inselat cand l-a luat. Nu a avut evolutii prea stralucite, dar contez pe el, merita sa avem rabdare. Vom incerca sa-l protejam. El a spus ca incearca sa se concentreze doar la joc, cat o putea".

Marius Lacatus a mentionat ca, poate, daca facea o alta schimbare in meciul cu Slavia, rezultatul era altul. El a subliniat ca voia sa-l introduca pe Baciu, ca in derbiul cu Dinamo, dar problemele medicale resimtite de Lovin, Goian si Emeghara l-au determinat sa nu riste.

Antrenorul Stelei a declarat ca inca sunt discutii pentru Thereau, care ar fi util Stelei, iar in privinta lui Camus, managerul sportiv Adrian Ilie i-a vorbit frumos despre el, spunand ca e tehnic, dribleaza si suteaza bine la poarta. "Daca jucatorii nostri vor avea evolutii bune, va fi greu sa te desparti de ei. Nu pot spune ca baietii au jucat la misto cu Slavia, Gigi Becali e mahnit ca am avut meciul in mana si n-am castigat. Eventual poti spune ca au jucat la misto in prima parte, cand s-au ratat atatea ocazii", a mentionat el, adaugand ca Badea, Neaga sau Ovidiu Petre nu au ales cele mai bune solutii de finalizare.

Lacatus a spus ca isi doreste o participare mai mare, cu schimbul, in faza ofensiva a mijlocasilor Lovin si Ovidiu Petre, pentru care nu are solutii mai bune in linia mediana. El a declarat ca si-ar dori un joc dintr-o atingere, maximum doua sau trei, ca pe vremea "vitezistilor".

Antrenorul stelist a afirmat ca este deranjat de speculatiile care se fac pe marginea meciului de la Buzau, dar ca importanta este victoria, iar in rest lumea poate vorbi orice: "Steaua nu s-a ocupat decat de joc pana acum, pe cand altii se mai ocupa si cu altceva. Citesc si eu de arbitri, de implicarea in jocurile indirecte".

Lacatus a mentionat ca pentru campania de achizitii piata interna nu ofera solutii, varianta fiind jucatori din strainatate. Tehnicianul FC Steaua nu a dorit sa comenteze de ce nu joaca Valentin Badoi, adaugand ca sunt lucruri interne. "Nu e nimic delicat, va avea si el sansa sa joace", a spus el.

Marius Lacatus a declarat ca este interesat si de Cupa Romaniei, pe care vrea s-o castige, mai ales ca asigura un loc intr-o cupa europeana. Intrebat daca simte sabia deasupra capului la fiecare meci, Lacatus a raspuns: "Deocamdata nu, dar pe viitor nu se stie. Cu Gigi nu se stie niciodata, nu poti fi sigur de ceva. Depinde de rezultate, daca nu vor fi, te poti gandi si la asta".