Lacatus: Ne-am temut prea mult

Apropo.ro / 13.12.2007, 10:19
Lacatus: Ne-am temut prea mult
Marius Lacatus a declarat ca in prima repriza de la Londra jucatorii sai s-au temut prea tare de adversari

Marius Lacatus a declarat, la finalul meciului cu Arsenal, pierdut cu scorul de 1-2, ca in prima repriza de la Londra jucatorii sai s-au temut prea tare de adversari

"Am facut doua reprize diametral opuse. Prima a fost destul de slabuta, parca ne-am temut foarte mult sau am respectat prea mult adversarii. In a doua am indraznit mai mult, am reusit sa marcam si ne-am creat cateva ocazii bune de a egala. In prima repriza Arsenal si-a creat foarte multe ocazii pe care le-a ratat, putem spune ca rezultatul este just, chiar daca pe final puteam obtine un rezultat de egalitate", a declarat Lacatus, la Pro TV.

Lacatus crede ca Steaua ar fi putut obtine mai mult de un punct in grupa H a Ligii Campionilor daca jucatorii ar fi fost mai atenti. "Este adevarat ca a fost un sezon slab, dar ati vazut adversarii pe care i-am avut. Pacat ca nu am castig cu Slavia acasa, cand am dominat si meritam victoria. Cu mai multa atentie puteam reusi mai mult. Ne dorim ca la anul sa participam din nou in Liga Campionilor, sa eliminam din greselile din acest an si sa facem mai mult decat acum", a punctat Lacatus.

Tehnicianul stelist a subliniat ca in iarna Steaua va avea nevoie de "sange proaspat", de jucatori care sa aiba motivatie pentru performanta. "Dupa meciul cu Farul vom vedea, in functie de evolutiile jucatorilor, de aportul lor, daca vor pleca jucatori, cine va veni. Este nevoie de sange proaspat, de jucatori care sa-si doreasca sa faca performanta pentru ca sunt foarte multi jucatori care evolueaza aici de multi ani, au avut rezultate bune si acum si-ar dori sa joace in strainatate", a spus Lacatus.

Vorbind despre politica de transferuri a clubului Arsenal, care in meciul de miercuri a folosit multi jucatori tineri, Lacatus a spus: "Acesti jucatori sunt adusi la Arsenal de la varste fragede, sunt crescuti in mediu propice performantei si la aceasta varsta, dupa 5-6 ani petrecuti aici, e normal sa ajunga unde au ajuns si sa joace la acest nivel. Pregatirea este exemplara, iar cand se apeleaza la ei dau dovada de o maturitate extraordinara in joc, de calitati extraordinare".

Zaharia: Mi s-a indeplinit visul de a inscrie in Liga Campionilor

Atacantul echipei Steaua Bucuresti, Dorel Zaharia, spune ca prin reusita de pe stadionul Emirates i s-a indeplinit un vis.

"Este o experienta unica, mi s-a indeplinit un vis, este visul oricarui fotbalist sa inscrie in aceasta competitie, mai ales pe un astfel de stadion. Nu speram sa inscriu, insa am intrat cu gandul sa schimb ceva in joc, sa dau totul, sa reusim sa ne apropiem cat mai mult de poarta si, de ce nu, sa inscriem. Dupa ce am reusit, am taiat putin din elanul gazdelor. Probabil am intrat cu o teama fata de adversari, insa dupa gol am reusit sa ne cream multe ocazii si cu putin noroc puteam obtine un punct istoric aici la Londra", a spus Zaharia, la Pro TV.

Fundasul Dorin Goian considera ca evolutia Stelei din finalul meciului cu Arsenal a lasat o impresie "destul de buna". "Ne-am dorit sa jucam, acesta fiind ultimul meci si dupa aceste rezultate care nu au multumit pe nimeni. Stiam ca Arsenal este o echipa extraordinara, dar cred ca a doua repriza am jucat mai bine si cred ca am lasat o impresie destul de buna. Eu nu am jucat pentru impresari, am jucat pentru mine, pentru echipa mea si nu m-am gandit nicio clipa la ce este in tribuna", a spus Goian, unul dintre jucatorii care ar putea fi vanduti de Steaua in pauza de iarna.

Internationalul roman s-a declarat impresionat de evolutia tinerilor jucatori de la Arsenal, folositi de antrenorul Arsene Wenger in meciul cu Steaua. "Ne intrebam in vestiar: daca acum, la 19 ani, joaca cum joaca, cum vor juca pe la 25 de ani, cand se mai «coc»? Este incredibil, nu stiu cum ii gaseste, e ceva extraordinar", a spus Goian.

Goian a subliniat ca, in opinia sa, prima parte a sezonului 2007/2008 a fost cea mai grea perioada traversata de Steaua in ultimii ani. "A fost un tur de campionat foarte greu. De cand sunt la Steaua au mai fost perioade grele, dar asa cum am fost noi, am jucat slab, prost, lumea ne-a huiduit, suntem pe locul doi la egalitate cu alte doua echipe. CFR Cluj a facut un tur extraordinar, dar asa cum am fost noi, morti, totusi suntem acolo. Stau si ma intreb ce se intampla daca eram pe locul 9-10. Trebuie sa ne concentram pentru meciul de duminica din campionat (n.r. – cu Farul Constanta, pe teren propriu, in etapa a XIX-a) si, daca vom castiga, vom aborda returul altfel, vor reveni si jucatorii accidentati si putem sa revenim acolo", a punctat Goian.

Alte articole pe aceeasi tema:

Infrangere onorabila

Wenger: Sunt multumit de prima repriza