Lacatus nu crede ca vor exista meciuri strategice

Apropo.ro / 07.05.2004, 09:23
Lacatus nu crede ca vor exista meciuri strategice
Antrenorul echipei Ceahlaul Piatra Neamț, Marius Lacatuș, a declarat ca nu vor exista meciuri aranjate în ultimele etape ale campionatului, formațiile retrogradate urmînd sa fie stabilite doar în urma rezultatelor din teren. "Nu cred ca se vor putea face jocuri de culise,

Antrenorul echipei Ceahlaul Piatra Neamț, Marius Lacatuș, a declarat ca nu vor exista meciuri aranjate în ultimele etape ale campionatului, formațiile retrogradate urmînd sa fie stabilite doar în urma rezultatelor din teren.

„Nu cred ca se vor putea face jocuri de culise, pentru ca eu nu vad foarte multe echipe care sa-și permita astfel de lucruri. Cu minus patru sau minus trei la «adevar» nu te poți considera înca scutit de emoțiile retrogradarii”, a spus tehnicianul echipei nemțene.

Referitor la partida cu FCM Bacau, programata, sîmbata, în etapa XXV-a a Diviziei A, Marius Lacutuș a declarat ca nu este un meci decisiv în lupta pentru evitarea retrogradarii. În prezent, Ceahlaul ocupa poziția a 12-a în clasament, cu minus 10 la adevar, în timp ce FCM Bacau se afla pe locul 15, la trei puncte de formația nemțeana.

„Va fi un joc foarte important, dar pe care nu-l consider decisiv în vederea stabilirii configurației finale a campionatului. Cel puțin din punctul nostru de vedere. Chiar daca l-am pierde, mai ramîn de disputat cinci etape. Cinci meciuri în care daca vom practica fotbalul pe care îl știm, care, chiar daca nu ne-a adus rezultate în deplasare, a aratat totuși ca sîntem o echipa ce știe sa joace, indiferent de numele adversarului întîlnit”, a spus Lacatuș.

Antrenorul Ceahlaului a adaugat ca echipa cea mai dezavantajata în cazul unui eșec ar fi formația FCM Bacau, pregatita de Ionuț Lupescu. „Nu ar fi un capat de țara daca n-am reuși un rezultat pozitiv. Pentru noi, acest rezultat este important și din punct de vedere al situației în care se afla FCM Bacau. Un rezultat negativ al lor, i-ar aduce mai mult în zona retrogradarii, dar, cu toate acestea, nici soarta lor nu o vad ca fiind pecetluita”, a spus tehnicianul Ceahlaului.

Pentru meciul cu FCM Bacau, Lacatuș nu va putea conta pe jucatorii Lefter, Lupuș și Leonard Nemțanu, care sînt accidentați.

Întrebat ce simte în fiecare an, pe 7 mai (n.r. - pe 7 mai 1986 Steaua a cîștigat Cupa Campionilor Europeni), antrenorul formației nemțene a declarat ca nu se poate gîndi la acest lucru. „Sincer, numai la ceea ce s-a întîmplat atunci la Sevilla nu-mi sta mie gîndul acum. Pe vremuri, era o vorba care spunea: Partidul ți-a mulțumit pentru ceea ce ai facut. Important este ceea ce vei face de acum înainte”, a mai spus Lacatuș.

Mediafax