Lacatus: Sper sa terminam pe podium

Apropo.ro / 04.12.2007, 14:21
Lacatus: Sper sa terminam pe podium
Marius Lacatus spera ca Steaua sa termine pe podium anul 2007

Tehnicianul Marius Lacatus a declarat, luni, ca spera ca Steaua sa termine pe podium anul 2007, in care mai sunt de disputat doua etape din retur, dupa ce, la jumatatea campionatului se afla pe locul cinci, cu 32 de puncte, la egalitate cu cele trei echipe aflate inaintea sa.

"Importante sunt cele trei puncte, chiar daca mai ales in repriza a doua nu am facut un joc foarte bun. Este bine pentru noi ca am ajuns la 32 de puncte. Sper sa reusim sa terminam macar pe podium la finalul anului. Este o victorie meritata, dupa aspectul jocului, avand in vedere ca Bistrita a tras primul sut pe poarta in minutul 93. Poate si norocoasa, pentru ca daca nu intra acea minge, ar fi fost un rezultat nedorit. Poate acum se vor intoarce si norocul si soarta spre noi. Le-am spus jucatorilor ca trebuie sa se concentreze pe tot parcursul meciului. Trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu ai voie sa ai momente de relaxare, pentru ca este posibil sa scapi punctele", a afirmat Lacatus.

Marius Lacatus a facut referire si la conflictul dintre Nicolae Dica si Ionut Rada de la finalul meciului. "Reprosuri au fost, sunt si vor mai fi, exista stres, oboseala psihica si s-a adunat o doza ridicata de nervi. Cateodata aceste lucruri ies la iveala, apoi le pare si lor rau ca si-au facut reprosuri. Acum lucrurile sunt normale, au discutat, nu a fost nimic foarte grav", a spus Lacatus.

Tehnicianul stelist considera ca este normal ca patronul Gigi Becali sa fie optimist. "Este normal ca patronul sa fie optimist daca suntem acolo in lupta pentru podium. Toate declaratiile lui sunt interpretate, multe lucruri le spune la suparare. Isi doreste ca Steaua sa fie in frunte si poate spune si lucruri care sa-i mobilizeze pe jucatori. Nu luati de bun chiar tot ce spune el. Invatati sa cititi si printre randuri", a spus Lacatus, care a precizat ca deocamdata nu stie nimic despre o oferta pentru fundasul Dorin Goian.

Lacatus a precizat ca nu are ce sa faca pentru Romeo Surdu, care este huiduit de suporteri: "Ce sa le fac? Sa le pun calus in gura suporterilor. Fiecare este liber sa se manifeste cum vrea. Ca nu e bine pentru moralul lui, asta este altceva".

Tehnicianul stelist a facut referire si la meciul cu Unirea Urziceni, care se va disputa, joi, in optimile Cupei Romaniei. "Doar nu jucam cu Real Madrid sau Manchester United? Chiar asa, Steaua a ajuns o echipa de duzina, de pluton, incat sa o bata orice echipa?. Lucrurile nu stau asa cum poate si-ar dori unii", a spus Lacatus, care a apreciat drept normal faptul ca oficiali de la Unirea au venit sa studieze Steaua.

Managerul sportiv Adrian Ilie a comentat si el incidentul dintre Rada si Dica. "A fost putina nervozitate dupa ce Gloria a avut o ocazie in ultimele secunde. Jucatorii isi dau seama ca trebuie sa joace pana in minutul 93 sau mai mult, daca e cazul. Nu e vorba de luat masuri, daca s-au ridicat vocile nu inseamna ca a fost ceva iesit din comun, ci o discutie constructiva. Acum incepe campionatul cu adevarat. Cine mai pierde puncte e deja iesit din cursa", a spus Ilie.

Â