Lacurile Floreasca și Tei devin porturi turistice

Apropo.ro / 12.02.2013, 14:30
Lacurile Floreasca și Tei devin porturi turistice
Primăria Capitalei dorește transformarea lacurilor Floreasca și Tei în porturi turistice. Parcurile vor fi și ele modernizate. Ministerul Dezvoltării ajută cu 20 de milioane de euro.

Astăzi, 12 februarie, Primarul General Sorin Oprescu și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, semnează contractul de finanțare pentru proiectul ce prevede transformarea parcurilor Floreasca și Tei în în cele mai moderne din București. Lacurile din aceste două parcuri vor fi transformate în porturi turistice.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Ministrul Dezvoltării ajută proiectul cu suma de 20 de milioane de euro, iar alte 24 de milioane vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Lacurile vor avea șase porturi pentru vaporașe turistice, 12 debarcadere pentru ambarcațiuni de mici dimensiuni, 2 amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare.

Din acest proiect face parte și construirea unei săli polivalente de 250 mp.

Modernizarea prevede și construirea a trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală și patru kilometri de piste pentru pietoni și biciclete.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, care va coordona realizarea investiției, va achiziționa un vaporaș turistic de agrement, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar și 40 de caiace și 100 de bărcuțe și hidrobiciclete. Clădirile pentru servicii și sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară. Cele două lacuri vor fi decolmatate, iar malurile întărite.