Lady Gaga a criticat-o pe Madonna pentru că nu ajută tinerii artişti

Apropo.ro / 20.10.2014, 11:51
Lady Gaga a criticat-o pe Madonna pentru că nu ajută tinerii artişti
Lady Gaga a reaprins conflictul cu Madonna, care durează de mai mulţi ani, acuzând-o pe "regina muzicii pop" că "nu ajută tinerii artişti".
După ce i-a enumerat pe David Bowie, Queen, Freddie Mercury şi Michael Jackson printre artiştii care au avut cea mai mare influenţă asupra sa, Lady Gaga a revenit la conflictul ei mai vechi cu Madonna, potrivit dailymail.co.uk.
 
„Mi-ar plăcea să spun şi Madonna. Dar lăsaţi-mă să vă spun ceva. Dacă aş fi un artist consacrat (ca Madonna – n.r.), mi-ar plăcea să ajut tinerii artişti”, a declarat cântăreaţa, în vârstă de 28 de ani, într-un interviu acordat Greek People Magazine.
 
Imediat, reporterul care i-a luat interviul a întrebat: „Ce vrei să spui, că Madonna nu are suflet?”. Însă, Lady Gaga a răspuns: „Tu ai spus asta, nu eu!”.
 
De când a explodat pe scena muzicii pop prin piese ritmate şi costume de scenă provocatoare, Lady Gaga a fost permanent comparată cu Madonna, considerată „regina muzicii pop”.
 
Asemănările dintre cele două dive au fost considerate a fi atât de mari, încât la un moment dat Lady Gaga a fost chiar acuzată că a plagiat una dintre piesele celebre ale Madonnei, în vârstă de 56 de ani.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Totodată, Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, nu a evitat în trecut să se compare cu Madonna.
„Amândouă suntem femei americane de origine italiană, amândouă ne-am făcut debutul pe scena underground din New York şi amândouă am devenit celebre după ce ne-am vopsit părul blond”, a declarat Lady Gaga.
 
„Cred că ceea ce avem în comun este faptul că amândouă suntem neînfricate, amândouă avem mult nerv”, a adăugat tânăra cântăreaţa americană.
 
La rândul ei, Madonna nu a făcut un secret din faptul că este o admiratoare a cântăreţei Lady Gaga şi a putut fi văzută în public la un concert al acesteia, alături de fiica ei Loudes, la New York, în 2009.
 
Potrivit Mediafax, Madonna şi Lady Gaga au apărut împreună şi într-un episod al emisiunii de satiră „Saturday Night Live”, în octombrie 2009, când au mimat o scenă de „bătaie”, înainte de a se săruta şi „împăca” în faţa telespectatorilor.
 
Însă, relaţia dintre cele două dive pare să se fi răcit începând din 2011, când Lady Gaga a fost nevoită să se apere în presă de acuzaţia că hitul ei „Born This Way” ar fi plagiat celebra piesă „Express Yourself” pe care Madonna a lansat-o în anii ’80.
 
„Sunt compozitoare. Compun multe piese. De ce aş încerca să lansez un cântec şi să cred că voi păcăli pe toată lumea? E o acuzaţie complet ridicolă. Vă voi privi drept în ochi şi vă spun că nu sunt nici suficient de proastă, nici suficient de idioată să cred că voi sunteţi suficient de proşti şi suficient de idioţi încât să nu realizaţi că eu aş fi furat un cântec”, a declarat Lady Gaga pentru revista muzicală britanică New Musical Express.
 
Pe de altă parte, în acest an, Madonna a criticat-o pe Lady Gaga că o copiază, în versurile unui cântec de pe viitorul album de studio al cântăreţei, care a fost publicat pe internet fără permisiunea sa. În acest cântec, intitulat „Two Steps Behind Me”, Madonna o compară pe Lady Gaga cu „o soră mai mică, fără personalitate”, potrivit tabloidului britanic The Sun.