Lady Gaga, amendată! Restaurantul ei pune în pericol sănătatea clienților

De: Gabriela Voicu / 07.10.2012, 12:52
Lady Gaga, amendată! Restaurantul ei pune în pericol sănătatea clienților
Familia cântăreței Lady Gaga, care administrează restaurantul vedetei din New York, a fost amendată după ce în urma unei inspecții au fost constatate numeroase nereguli de igienă.

O serie de controale efectuate săptămâna aceasta la mai multe restaurante newyorkeze au scos la iveală mai multe nereguli, iar printre localurile sancționate se numără și cel al cântăreței Lady Gaga și familiei sale.

Potrivit unui raport întocmit marți de inspectorii departamentului de sănătate publică din New York, au fost semnalate o serie de nereguli în restaurantul Joanne Trattoria, deținut de celebra cântăreață și administrat de familia ei, dintre care șase considerate „foarte grave”.

Lady Gaga (Foto: Hepta)

Inspectorii au constatat că în local mâncarea era depozitată necorespunzător, personalul angajat nu respecta normele de igienă – angajații nu aveau analizele obligatorii efectuate, nu purtau bonete și puneau în pericol sănătatea clienților prin posibilitatea de a contamina mâncarea. De asemenea, bucătarul nu folosea instrumentele corespunzătoare pentru prepararea mâncării, atingea ingredientele direct cu mâinile, fără a se spăla sau igieniza.

Restaurantul administrat de părinții lui Lady Gaga, Joseph și Cynthia Germanotta, a mai fost în atenția inspectorilor de la sănătate publică din Manhattan la începutul lunii martie a acestui an, când au fost constatate 31 de neregului, fapt care a clasificat localul în categoria C. La un nou control, pe 23 martie, inspectorii au găsit doar 12 abateri de la norme, astfel că restaurantul a fost trecut la categoria A.

Două zile mai târziu, pe 25 martie, pe pagina de Facebook a restaurantului a fost postată fotografia certificatului de clasificare.