Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Cannes

Apropo.ro / 16.03.2015, 17:00
Lambert Wilson, gazda ceremoniilor oficiale la Cannes
Actorul francez Lambert Wilson a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, gazdă a ceremoniilor oficiale care vor avea loc la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (13 - 24 mai).

Organizatorii au anunţat într-un comunicat de presă că Lambert Wilson a fost ales pentru a îndeplini rolul de „maestru de ceremonii” la Cannes, după prestaţia sa de anul trecut, care a fost una remarcată şi extrem de apreciată.

„La invitaţia festivalului, Lambert Wilson a acceptat să îşi asume încă o dată acest rol, la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care va avea loc între 13 şi 24 mai”, au precizat organizatorii.

Astfel, pe 13 mai, la ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a festivalului, Lambert Wilson va deschide festivităţile, primindu-i pe scena de la Palais des Festivals din Cannes pe fraţii Joel şi Ethan Coen, preşedinţii juriului din 2015. Actorul francez va fi de asemenea prezentatorul principal al galei de decernare a trofeului Palme d’Or, în timpul ceremoniei de închidere a festivalului, pe 24 mai.

Simţindu-se foarte confortabil în acel rol de gazdă a ceremoniilor oficiale de la Cannes 2014, cu o atitudine care a fost, pe rând, lirică, spumoasă şi uşor cabotină, Lambert Wilson a avut parte anul trecut de o apreciere unanimă din partea publicului şi a organizatorilor.

Lambert Wilson a impresionat la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de la Cannes şi prin eleganţă, calm şi elocvenţă lirică, într-un discurs în care a evocat dragostea sa pentru cinema. La finalul ceremoniei de decernare a trofeelor de la Cannes, după ce filmul „Winter Sleep”, regizat de Nuri Bilge Ceylan, a fost recompensat cu Palme d’Or, actorul francez şi-a încheiat discursul prin următoarele cuvinte: „Lumea e scrisă într-un limbaj de neînţeles, însă cinematografia ne ajută să îl traducem într-un limbaj universal. Fără lumina călăuzitoare a cinema-ului, fiecare dintre noi am rămâne blocaţi în întunericul nopţii”.

Sursa: Mediafax