LAMP open-source

Apropo.ro / 16.06.2005, 13:19
LAMP open-source
De ani de zile lumea dezvoltarii de software business a fost in mare impartita intre Microsoft .Net si Java. E timpul pentru a treia optiune. Asa numita suita LAMP de software open-source - care include sistemul de operare Linux, Apache Web server, baza de date MySQL si PHP - isi creaza drum

De ani de zile lumea dezvoltarii de software business a fost in mare impartita intre Microsoft .Net si Java. E timpul pentru a treia optiune. Asa numita suita LAMP de software open-source – care include sistemul de operare Linux, Apache Web server, baza de date MySQL si PHP – isi creaza drum in programarea corporata.

Una dintre cele cateva companii mici ce pariaza pe suita LAMP, ActiveGrid a anuntat parteneriate care, combinate cu noul software, ar putea extinde atractia LAMP si in randul companiilor mari.

Printre parteneri se afla MySQL, furnizorul de management pentru Apache Covalent, compania Novell si producatorul uneltei PHP, Zend Technologies.

Efortul companiilor de a face LAMP mult mai industrial, combinat cu interesul tot mai mare al clientilor corporati pentru open-source, fac din LAMP o oferta mai competitiva si coeziva decat produsele Microsoft .NET si Java, potrivit analistului Stephen O´Grady.

„LAMP este vazut ca o colectie de parti componente care nu este sigur ca functioneaza impreuna. Dar diferitii participanti la proiect fac o treaba buna pentru a promova oferta”, spune O´Grady.

Componentele individuale ale colectiei LAMP sunt utilizate de multa vreme. Dar combinatia componentelor este vazuta tot mai mult de vanzatori, clienti si investitori ca o platforma unificata pentru construirea si rularea de aplicatii. Aceste „colectii” nu sunt atat de mult entitati verticale, cu fiecare element asezat peste celalalt, ci sunt o colectie de blocuri care pot fi combinate pentru a construi diferite tipuri de aplicatii Web.

Intr-adevar, cateva companii isi construiesc afacerile in jurul software-lor open-source decat sa se alinieze la .Net sau J2EE.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.