Lansarea filmului Creed II a avut loc în România în stil Hollywood

De: Cristiana Trifu / 21.11.2018, 12:21
Lansarea filmului Creed II a avut loc în România în stil Hollywood
Una dintre cele mai aşteptate continuări cinematografice a avut premiera aseară în România.

Filmul „Creed II” a beneficiat de invitaţi speciali la evenimentul organizat la Cinema City. Peste 300 de actori, sportivi, jurnalişti şi influenceri au vizionat producţia cinematografică care reuneşte actorii Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Wood Harris dar şi pugilistul de origine română Florian „Big Nasty” Munteanu, care în film joacă rolul lui Viktor Drago, fiul fiorosului Ivan Drago.

Eduard Irimia, creatorul brandului Superkombat, este românul care  l-a reperat în Germania pe Florian Muntean, fost practicant de sporturi de contact, şi l-a propus pentru câteva castinguri pentru filme de acţiune. Şi, într-un final, Florian a fost ales să joace în  filmul Creed II.

Dar cum a ajuns Munteanu să joace acest rol?

Eduard Irimia, creatorul brandului Superkombat, este românul care  l-a reperat în Germania pe Florian Muntean, fost practicant de sporturi de contact. Boxerul de origine română, care trăieşte în Germania, e mare fan al seriei Rocky şi, auzind că se face o continuare, a decis împreună cu Eduard Irimia să trimită echipei de producţie trei casete făcute de el care i-au atras atenţia lui Sylvester Stallone, care îl ştia pe boxer de pe YouTube.Odată ce a primit rolul, însă, lucrurile s-au complicat, pentru a că a trebuit să slăbească 9 kilograme (el avea 113 kilograme) pentru a se potrivi cât mai bine cu adversarul din ring, care, în acest răstimp, lucra să câştige masă musculară.

Jordan şi Munteanu au petrecut ore în şir antrenându-se pentru film.  Amuzant este că porecla dată de Munteanu lui Jordan a fost „Croşeu de stânga / Left Hook”, care i-a venit în timp de filmau o scenă de box în care Munteanu a uitat să îşi controleze muşchii şi i-a aplicat lui Jordan un croşeu real de stânga.Confruntările de pe ringul din „Creed II” sunt cu atât mai reale cu cât coregrafia minuţioasă  e opera coordonatorului de cascadorii Danny Hernandez, împreună cu Sylvester Stallone şi regizorul Steven Caple Jr.

La premiera din România a filmului „Creed II” au fost prezenţi şi părinţii lui Florian Munteanu, impresarul Eduard Irimia şi soţia sa, Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, Ana Ularu, George Piştereanu, Gabi Antal, Howard Dell, Christopher Milburn, Iulia Verdeş, Andrei Nourescu, Lydia şi Eugenia Vadim, Luis Lazarus, Alex Vang, Cosmin Vasile, Cristina Zaharia, Deea Codrea, Mădălina Merca, Bogdan Vlădău, precum şi prieteni apropiaţi ai lui Eduard Irimia.

„Creed II” este un film despre drama de a nu putea scăpa de propriul trecut şi despre nevoia de a găsi un echilibru între viaţa din ring şi cea personală, mai ales când ambele sunt pline de suişuri şi coborâşuri.

Scenariul este semnat de Sylvester Stallone şi Juel Taylor, personajele făcând parte din franciza Rocky. Producători sunt Irwin Winkler, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Kevin King-Templeton şi Stallone însuşi.

„Cred cu ardoare că viaţa e ciclică, totul se repetă, totul se compensează. Când am început să îmi imaginez povestea pentru acest film, m-am gândit la păcatele unui tată şi la faptul că Adonis singur se luptă cu o grea moştenire. Aşa că mi-am pus nişte întrebări: cum ar fi dacă şi Drago are avea un fiu? Ce fel de moştenire i-ar lăsa?”, explică Sylvester Stallone.

Din 23 noiembrie românii vor putea viziona la cinema „Creed II”, film distribuit de Forum Film România.