Lasagna

Apropo.ro / 12.04.2006, 18:59
Lasagna
Ingrediente pentru 8 porții 300 g paste pentru lasagna, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, 1 cațel de usturoi, 250 g branza, 1 ou, 60 g piure de spanac (poate fi și congelat), nucșoara, 250 g parmezan, 1 ceașca sos bechamel, 1 lingurița maggi, piper.

Ingrediente pentru 8 porții
300 g paste pentru lasagna, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, 1 cațel de usturoi, 250 g branza, 1 ou, 60 g piure de spanac (poate fi și congelat), nucșoara, 250 g parmezan, 1 ceașca sos bechamel, 1 lingurița maggi, piper.

Preparare
Se fierb pastele în apa cu sare, se scurg de apa și se pun într-un castron mare. Separat, se rumenesc în ulei încins ceapa și usturoiul, tocate marunt, și se lasa deoparte. Într-un bol, se amesteca branza, oul, spanacul, nucșoara, piperul. Se încorporeaza ceapa, usturoiul și o lingurița de maggi. Se prepara un sos bechamel, rumenind o lingura de faina în unt, se stinge cu 1 pahar de lapte și se lasa sa fiarba cateva minute, la foc mic, amestecand permanent. Se unge o forma cu unt, se toarna un strat de paste, se adauga umplutura de spanac cu branza, se adauga un alt strat de paste, continuandu-se în același fel pana cand se termina toate ingredientele. Deasupra se toarna sosul bechamel și se presara parmezanul ras. Se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se servește calda.