Latin Grammy 2014: Enrique Iglesias și Jorge Drexler, marii câștigători ai galei

De: Carmen Ulian / 21.11.2014, 16:00
Enrique Iglesias și uruguayanul Jorge Drexler au fost marii câștigători ai galei premiilor muzicale anuale Latin Grammy 2014.

Enrique Iglesias a câștigat trei premii Latin Grammy, inclusiv pentru cântecul anului, în timp ce Drexler (main foto)  și cântăreața franco-chiliană Ana Tijoux au obținut premiul pentru înregistrarea anului, pentru cântecul „Universos Paralelos”.

best rancero album

Best Rancero Album – Pepe Aquilar

Regretatul chitarist de flamenco Paco de Lucia, al cărui album „Cancion Andaluza” a fost desemnat albumul anului, a câștigat două distincții Latin Grammy, acestea fiind cele mai importante premii din industria muzicală latino. Paco de Lucia a murit în februarie, la vârsta de 66 de ani, din cauza unui infarct.

Cântăreața de origine venezueleană Mariana Vega a câștigat premiul pentru debut, iar cântărețul spaniol Joan Manuel Serrat, în vârstă de 70 de ani, a câștigat titlul de omul anului, pentru cariera sa.

Mariana Vega

Mariana Vega

Grupul eclectic Calle 13, din Puerto Rico, a obținut două premii.

Calle 13

Calle 13

Gala de premiere a inclus și recitaluri din partea lui Ricky Martin, care a interpretat piesa „Adios” și un duet cu trupa mexicană Camila, pe balada „Perdon”, și a chitaristului americano-mexican Carlos Santana, care a cântat piesa „Oye 2014”, o versiune remixată a hitului „Oye Como Va” alături de rapperul Pittbul.

Ricky Martin

Ricky Martin

Pitbull a cântat și alături de artistul R&B Chris Brown și cântărețul de reggaeton Wisin, pentru interpretarea piesei „Control”.