Laurenţiu Duţă

De: Cătălina Matei / 05.01.2009, 00:00
Laurenţiu Duţă
După 11 ani de hituri pe bandă rulantă, cea mai longevivă trupă dance din România şi-a încheiat socotelile cu showbiz-ul mioritic.

Deşi păreau mai uniţi ca oricînd, viaţa le-a rezervat surprize. Laurenţiu Duţă tocmai şi-a lansat un proiect solo, iar prima piesă pe care o promovează este ”Visător”. La ce mai visează artistul? ”La liniştea de după furtună!”. De-a lungul celor 11 ani de 3SE, au existat mereu zvo­nuri legate de destrămarea trupei. Iar atunci cînd Mi­hai Budeanu, alias Negrutzu, şi-a scos un album solo, gurile re­le erau sigure că cei trei băieţi nu vor mai cînta niciodată îm­­preună. N-a fost aşa. Din contră, trupa a lansat multe alte hituri… pînă de curînd.

Deşi Laurenţiu lucra de ceva vre­me la un album solo, băieţii păreau mai uniţi ca oricînd şi de­cla­rau pe la diverse emisiuni că trupa va rezista multă vreme de acum încolo. ”Atunci chiar aşa vedeam lucrurile. Dar via­ţa îţi rezervă multe surprize. Atunci cînd trei oa­meni nu mai văd viitorul trupei în aceeaşi direcţie, se în­tîm­plă ce ni s-a întîmplat nouă”, declară Laurenţiu.

Astfel, du­pă 11 ani, trupa s-a desfiinţat, iar ”creierul” muzical al for­ma­ţiei a trecut la un alt capitol din viaţa sa – un album solo, pe care îl va lansa în martie 2009. Între timp, Laurenţiu a scos deja un single, ”Visător”, şi consideră că a ajuns la o ma­turizare artistică: ”Cu proiectul meu am planuri fru­moa­­se. Deja concertez alături de instrumentiştii mei. În decembrie, am cutre­ie­rat ţara cu un show live.

Vreau să cresc în ochii spec­tato­ri­lor prin tot ceea ce voi face de a­cum încolo. Am investit în tot ceea ce ţine de echipa­men­tul de scenă în aşa fel încît show-ul să sune impecabil”. Cea mai importantă investiţie o reprezintă un mixer perfor­mant a cărui marcă este folo­si­tă frecvent de artişti celebri precum Justin Timberlake, Cold­play şi Nelly Furtado. Noua achiziţie a costat aproa­pe 35.000 de euro.

Visător…

Piesa a urcat deja în topurile de specialitate, dar asta nu e o sur­priză. Mai toate compoziţiile lui Duţă au parte de a­ce­eaşi traiectorie. Şi, la fel ca orice altă compoziţie, a trecut mai întîi pe la primul critic: tatăl său. ”I-a plăcut mult. Dar şi ma­mei mele, la fel de mult. Familia e primul meu critic. De obi­cei, nu se înşală în privinţa potenţialului unei piese com­pu­se de mine”.

La ce mai visează Laurenţiu acum? ”La o ca­rie­ră fru­moa­să şi la liniştea de după furtună”. În afară de pro­iectul său solo, Duţă compune şi pentru alţi artişti: An­dreea Bă­nică, Elena Gheorghe, Tibi Scobiola şi Stefani, o tî­nă­ră de­bu­tantă. Revenind la albumul său, majoritatea pie­selor îi apar­ţin: ”Îmi plac mai mulţi compozitori cu toate că pe acest al­bum lucrez mai mult singur, pentru că vreau să îmi exprim trăirile prin muzică. Dar pot să-i nominalizez pe Gabi Hui­ban, care e şi asociatul meu de la Gala Records, O­vi­diu Bis­triceanu şi Daris Mangal, colegii mei de la stu­di­o­ul din Nă­vodari, Adi Colceru aka David Deejay. Toto­da­tă, şi Ma­rius Moga, Play&Win. Sînt mulţi băieţi talentaţi în ţara noa­stră”.

Videoclip cu Miss România

Laurenţiu a avut o parteneră specială la filmările vi­deo­cli­pu­lui piesei ”Visător”. Personajul feminin a fost interpretat de Miss România 2007, ieşeanca Alexandra Poiană. Clipul, conceput ca unul de imagine, a fost regizat de Petre Nă­sta­se, iar filmările au fost realizate la mare şi într-un platou din Bucureşti. Acasă, Laurenţiu are parte de o altă… fru­mu­seţe! Lo­rena, fetiţa sa de 1 an şi 4 luni, e pasionată de mu­zică, in­diferent de gen. În plus, dansează foarte bine du­pă pie­se­le ritmate. Iar tăticul ei se gîndeşte şi la alţi fră­ţiori pentru Lo­rena: ”Cum mă văd peste ani? Un om îm­pli­nit, fericit cu ceea ce face şi cu doi sau trei copii mari”.