Lavinia Petrea, frumuseţe cu lapte rece şi felii de castravete

De: Nicoleta Nicolae / 02.06.2012, 07:00
Lavinia Petrea, frumuseţe cu lapte rece şi felii de castravete
Lavinia Petrea a devenit de curând una dintre colegele de prezentare ale lui Mihai Dedu la pupitrul Ştirilor PRO TV de dimineaţă, iar acum vine să ne spună câteva din secretele ei de frumuseţe.

– Lavinia, cum simţi trecerea asta de la reporter la prezentator?
Totul este nou pentru mine şi voi avea nevoie de puţin timp ca să mă obişnuiesc, inclusiv cu programul. În săptămâna în care sunt la prezentare trebuie să mă trezesc în jurul orei 4 iar seara să adorm devreme. Recunosc, în primele zile mi-a fost greu, mai ales că, din cauza emoţiilor, aproape că nici nu am dormit. Apoi, în timpul zilelor în care au fost evenimente pe domeniul meu, iar eu nu am putut să fiu pe teren, mi s-a părut foarte ciudat. Îmi lipsea şi îmi era greu să stau de-o parte.

– Care este cea mai mare dorinţă a ta pe plan profesional?
Să ajung să fac foarte bine ceea ce am început. Asta îmi doresc cel mai mult. Să fiu pe zi ce trece mai bună, ca telespectatorii să se uite cu drag şi încredere la mine. Să îşi dorească să îşi înceapă ziua, uitându-se la Ştirile de la ora 7, cu certitudinea, că o echipă de profesionişti le prezintă corect, concret şi obiectiv cele mai proaspete ştiri, dar şi că aceeaşi oameni, le aduc zâmbetul pe buze şi buna dispoziţie.

– Cât contează frumuseţea în televiziune?
Nu sunt ipocrită, nu spun că nu contează, însă oricum noţiunea de „frumuseţe fizică” este relativă. Doar fiecare din noi, avem gusturile proprii. Aşa că cel mai important este ca o imagine agreabilă şi îngrijită să se îmbine cu o personalitate frumoasă şi acest pachet să reuşească să treacă sticla şi să placă celor care se uită.

– Care este cea mai mare calitatea a ta, dar cel mai mare defect?
Sunt un om înţelegător şi nu am gânduri rele. Defecte… sunt destule, mai ales că sunt exigentă cu mine însămi. Strict legat de munca mea de reporter, sunt încăpăţânată şi insistentă.

– Ce părere ai despre operaţiile estetice?
Dacă operaţia estetică nu este doar un moft ci un lucru care ar face-o pe persoana respectivă să aibă o viaţă normală, în cazul în care ar avea un defect fizic, sunt de acord. Sau este absolut necesar ca să se simtă bine în pielea ei şi să nu fie deprimată. Nu mi se pare ok, atunci când se exagerează sau cu cei care … se mutilează şi mai rău se urâţesc.

– Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ar fi şi de ce?
Mi-ar fi plăcut să fiu puţin mai înaltă, în rest nu m- am gândit niciodată că aş vrea să schimb ceva la mine. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă!

– Care ar fi cele 3 reguli de frumuseţe de la care nu te abaţi niciodată?
Demacherea. Nu adorm niciodată fără să îmi curăţ faţa, indiferent cât de obosită aş fi. Pentru că urmele lăsate, după somn, pe faţă, de machiaj, se repară mai greu. Apoi am grijă să îmi hidratez tenul. Dimineaţa, o atenţie mai mare o acord ochilor. Fie îmi pun comprese cu lapte ţinut la rece, fie felii de castraveţi… ca să- i revigorez şi hidratez în acelaşi timp.

– Ce truct de beauty ai învăţat de la mama ta?
Mama este o femeie frumoasă mai ales prin naturaleţea ei. La 50 de ani, are o silueta de invidiat, datorită unei alimentaţii sănătoase şi a unei vieţi foarte active. În plus, nu consumă alcool şi nu fumează. Aşa am văzut la mama, aşa fac şi eu. Şi cel mai important, îmi spune mereu să nu exagerez şi să nu mă duc către extreme, indiferent despre ce este vorba.

– Cât de important este sportul pentru organism?
Sportul face minuni pentru trupul şi mintea noastră. Dacă suntem conştienţi de acest lucru, fiecare dintre noi ar trebui să încerce să facă puţin sport. Fiecare după timpul şi limitele lui. Important este să începem să facem mişcare.

– Ai ţinut vreodată o dietă? Ce faci atunci când trebuie să dai jos 2-3 kilograme?
În perioada adolescenţei am încercat mai multe cure de slăbire, dar am realizat ca nu fac nimic cu un regim drastic, sau cel puţin nu mi se potriveşte. Încetul cu încetul am început să mănânc cât mai sănătos, să elimin mâncarea tip fast food, mezeluri, sarea… lucruri care numai bine nu îmi făceau. Cu fructe, dar din cele mai puţin bogate în zahăr, legume, apa şi mişcare, se poate scapă de 2-3 kilograme care, de cele mai multe ori se acumuleaza pe timpul iernii.

Nicoleta Nicolae

Ştirile PRO TV de dimineaţă, 07.00, PRO TV