Lavinia Petrea: “Mi-am luat un pumn în faţă…”

Apropo.ro / 07.06.2012, 12:08
Lavinia Petrea: “Mi-am luat un pumn în faţă…”
Alături de Andreea Marinescu, Lavinia Petrea este noua colegă a lui Mihai Dedu la Ştirile ProTV de dimineaţă. Ce sentimente şi emoţii o încearcă acum, cum a făcut faţă pericolelor cărora s-a expus ca şi reporter de teren şi corespondent de ştiri şi ce spune despre adrenalină, aflaţi din interviul acordat pentru ProTV Magazin.

Lavinia, ce evenimente tensionante ai trăit ca şi reporter de teren? Ai transmis de pe front, ai fost in Irak şi Afganistan…

Evenimentele din Piaţa Universităţii sunt cele mai recente. Dincolo de efortul fizic, am stat ore întregi în picioare, afară era foarte frig, era multă tensiune şi eram stresată să nu se întâmple ceva, iar eu să nu fiu acolo unde trebuie. Imi amintesc că într-una din seri am terminat live-ul la 22.30 şi mi s-a dat voie să plec acasa. Am decis să merg pe jos o bucată din drum ca să îmi limpezesc gândurile însă am primit un telefon şi mi s-a spus că trebuie să mă întorc urgent pentru că jandarmii au inceput să-i împrăştie pe manifestanţi şi s-au luat la bătaie. N-am stat o clipă pe gânduri, am început să alerg înapoi către piaţa, deşi nu era mică distanţa. Am nimerit între tabăra jandarmilor şi cea a protestatarilor care aruncau cu pietre. Am încercat să nu mă pun în pericol pe cât pot şi am intrat în live. Mă gândeam însă, în timp ce vorbeam, să nu mă las dusă de emoţia pe care o trăieşti ca reporter, atunci când esti în mijlocul unui eveniment, şi să exagerez. In astfel de momente, ştiu că eu, reporterul, sunt barometrul pentru cel care este în faţa televizorului şi vrea să ştie ce se întâmplă şi care este dimensiunea unui eveniment.

– Cum ai făcut faţă pericolelor cărora te-ai expus ca şi corespondent de ştiri?

Aici mi se întâmplă ceva foarte ciudat. Atunci când sunt pe teren şi scopul meu este să fac cât mai bine, corect şi pe înţelesul tuturor o ştire, nu simt frica. Deşi
în viaţa personală sunt exagerat de precaută în faţa unor eventuale pericole. Din experienţa de pe teren, lucruri rele mi s-au întâmplat atunci când mă aşteptam mai puţin. Mi-am luat un pumn în faţă, venit parca din senin, de la mama unui arestat pentru pedofilie. Eram în fata Parchetului, asteptam să-l filmez pe suspect şi m-am trezit că această femeie m-a atacat… doar pentru că aveam microfon în mână şi eram reporter.

– Cum te simţi acum, la pupitrul ştirilor ProTV?

Este o experienţă minunată, dar diferită faţă de munca de teren! Cel mai mult îmi doresc să ajung să transmit telespectatorilor şi din studio aceeaşi pasiune pe care o am faţă de această meserie, la fel cum o fac din mijlocul evenimentelor. Şi prezentarea necesită multă muncă şi seriozitate.

Lavinia Petrea, alaturi de Mihai Dedu si Andreea Marinescu– Cum te înţelegi cu Mihai Dedu? Dar cu colega ta, Andreea Marinescu?

Foarte bine! Cu Andreea practic duc mai departe aceeaşi relatie pe care o avem de ani de zile, pentru că suntem colege la secţia eveniment. Ne înţelegem din priviri, suntem sincere şi directe una cu cealaltă. In ceea ce-l priveşte pe Mihai, acum încep să-l cunosc mai bine. Până să fim colegi de prezentare ne-am tot întâlnit la machiaj. Eu mă pregăteam să merg pe teren, iar el se demachia pentru că la acea ora era sătul deja de muncă! Mă surprindea că mereu era vesel şi plin de energie, deşi se trezise cu noaptea-n cap! In prima dimineaţă în care am prezentat împreună şi m-a ajutat să mai trec peste emoţii, am aflat şi că suntem născuţi în aceeaşi zi!

– E mai importantă cariera decât viaţa de familie? Pui mereu job-ul pe primul loc?

In toţi aceşti ani în care m-am format ca reporter al Ştirilor ProTv, munca a fost cea mai importantă pentru mine. Era firesc să fie aşa. Era perioada din viaţa mea în care trebuia să mă dedic în primul rând jobului ca să cresc profesional. Nu înseamnă că părinţii mei, sora mea, iubitul meu nu sunt în fiecare clipa în sufletul meu. Lucrurile însă se vor schimba în momentul în care îmi voi întemeia o familie şi voi avea un copil.

– Profesional vorbind, ce-ţi doresti pentru tine peste 10-15 ani?

Indiferent ce voi face peste 10-15 ani, dorinţa mea cea mai mare este să îmi placă, să fac cu plăcere şi să fiu bună în ceea ce fac.

– Eşti implicată acum într-o relaţie? După ce criterii îţi alegi partenerul de viaţă?

Am o relaţie frumoasă, zic eu, care mi-a adus, pe lângă dragoste, linişte şi normalitate. Mereu am ales cu inima! Nu îmi plac bărbaţii care încearcă prin orice metoda să impresioneze.

– Iţi place adrenalina… Preferi să te aventurezi în vacanţe mai interesante, să zicem? Unde ţi-ai propus să pleci în concediu în această vară?

Imi plac vacanţele mai ieşite din comun în care să pot face mai multe activităţi… să mă pot plimba foarte mult, să văd oameni, locuri, să descopăr. Nu prea îmi place să stau la plajă. Nu am stare. Stau cu orele în apă şi îmi place foarte mult să fac snorkeling. Deocamdată nu ne-am hotărât unde ne vom petrece vacanţa, probabil va fi o decizie de ultim moment, aşa cum am mai făcut şi am avut parte de vacanţe minunate.

Dana Popa