Lazio a fost salvata de un om de afaceri

Apropo.ro / 20.07.2004, 17:06
Lazio a fost salvata de un om de afaceri
Echipa Lazio Roma va juca și în sezonul viitor în Serie A, dupa ce omul de afaceri Claudio Lotito a platit 21 de milioane de euro, suma care asigura garanțiile financiare cerute de Federația Italiana de Fotbal, informeaza "Gazzetta dello Sport". Claudio Lotito a

Echipa Lazio Roma va juca și în sezonul viitor în Serie A, dupa ce omul de afaceri Claudio Lotito a platit 21 de milioane de euro, suma care asigura garanțiile financiare cerute de Federația Italiana de Fotbal, informeaza „Gazzetta dello Sport”.

Claudio Lotito a fost ales președintele Consiliului de Administrație al gruparii Lazio Roma, dupa ce a achiziționat 30 la suta din acțiunile clubului pentru 21 de milioane de euro.

„Este una dintre cele mai fericite zile din viața mea și a suporterilor lui Lazio. Ne așteapta în continuare o perioaa grea. Situația financiara nu este simpla, dar sunt sigur ca vom reuși sa redresam lucrurile”, a declarat Claudio Lotito.

Peste 3.000 de suporteri ai lui Lazio s-au adunat pe stadionul „Olimpico” pentru a sarbatori salvarea echipei de la faliment.

În schimb, formațiile Reggina și Siena nu au primit dreptul de a evolua în Serie A, deoarece nu au prezentat garanții financiare. Comisia de Control și Gestiune din Italia (COVISOC) le-a dat termen pîna joi celor doua cluburi pentru a prezenta garanții financiare.

De asemenea, probleme cu înscrierea în campionat din cauza neprezentarii garanțiilor financiare mai au echipele SSC Napoli, Ancona, AC Torino și Hellas Verona (toate din Serie B), Benevento, Como, Spezia, Teramo, Vis Pesaro și Viterbese (toate din Serie C1), Brindisi, Isernia, L’Aquila, Meda, Paterno, Palmese, Ragusa, Taranto și Varese (toate din Serie C2).

Mediafax