Legătura dintre câini și câmpul magnetic al Pământului

De: Gabriela Voicu / 14.01.2014, 18:30
Legătura dintre câini și câmpul magnetic al Pământului
Cercetătorii cehi au descoperit că prietenii noștri, câinii, sunt sensibili față de câmpul magnetic al planetei și că acesta le influențează direcția în care își fac nevoile.

Potrivit unui studiu din Cehia, prietenii noștri, câinii, simt variațiile câmpului magnetic al planetei și sunt afectați de acestea în momentul în care își fac nevoile.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cercetătorii au găsit un tipar comportamental legat de momentul în care animalele de pregăteau să își facă nevoile. Mai precis, era vorba de poziția corpului asumată în acele momente. Pentru o analiză mai atentă, cercetătorii au urmărit 70 de câini din 37 de rase diferite. La final, aveau 1.893 de ipostaze diferite ale acestor câini din momentele în care își făceau nevoile.

Când oamenii de știință au comparat poziția asumată de cățeii care își făceau nevoile cu momentele de calm, stabilitate, ale câmpului magnetic al planetei, au remarcat că patrupezii își aliniau corpurile pe direcția nord – sud. Când câmpul magnetic nu era calm, nu mai apărea niciun tipar de aliniere.

Cercetătorii au mai observat și că, atunci când câinii erau ținuți în lesă, indiferent de starea câmpului magnetic, nu tindeau să se alinieze în niciun mod aparte; dar când nu erau ținuți în lesă, apărea la toți tiparul de aliniere nord – sud, evitând alinierea est – vest când își fac nevoile, au notat cercetătorii.