Legea care interzice total fumatul în spațiile publice, adoptată de Senat

De: Carmen Ulian / 21.03.2015, 11:00
Legea care interzice total fumatul în spațiile publice, adoptată de Senat
Propunerea legislativă semnată de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul în spațiile publice, a fost adoptată de plenul Senatului, legea urmând să ajungă la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spațiul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, ale instituțiilor și unităților de învățământ, precum și în unitățile sanitare de stat și private, informeaza Mediafax

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abțineri și 30 de voturi împotrivă.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a ținut să le transmită un mesaj colegilor săi care au votat pentru interzicerea fumatului în spațiile publice.

„Am și eu o întrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o inițiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza țigării, fac stare de sevraj și de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, și trebuie să mă duc să fumez?”, a spus Anghel.

„Nu ar fi o idee rea”, i-a răspuns președintele de ședință, Cristian Dumitrescu (PSD), în aplauzele sălii.