Legea liberului acces la contractele de privatizare, promulgata

Apropo.ro / 19.06.2007, 13:45
Legea liberului acces la contractele de privatizare, promulgata
Președintele Traian Basescu a promulgat modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, care permite accesul la unele contracte de privatizare. Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale remis, marți,

Președintele Traian Basescu a promulgat modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, care permite accesul la unele contracte de privatizare.

Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale remis, marți, agenției MEDIAFAX, președintele Basescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art.5 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Legea promulgata de șeful statului introduce un nou alineat în articolul 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, conform caruia: „Autoritațile și instituțiile publice au obligația sa puna la dispoziția persoanelor interesate contractele de privatizare încheiate dupa intrarea în vigoare a prezentei legi, prin consultarea la sediul acestora. Prevederile de mai sus nu se aplica în cazul contractelor de privatizare, care se încadreaza în sfera de aplicare a dispozițiilor art. 12 alin. (1)”.

Mediafax