Legea pantalonilor cu talie joasa a fost respinsa

Apropo.ro / 14.02.2005, 12:20
Legea pantalonilor cu talie joasa a fost respinsa
Un proiect de lege din statul american Virginia care prevedea amendarea persoanelor care poarta pantaloni cu talie foarte joasa nu va intra în vigoare, fiind respins de Senat, transmite AFP. Proiectul fusese adoptat marți de camera inferioara a Parlamentului statului Virginia,


Un proiect de lege din statul american Virginia care prevedea amendarea persoanelor care poarta pantaloni cu talie foarte joasa nu va intra în vigoare, fiind respins de Senat, transmite AFP.

Proiectul fusese adoptat marți de camera inferioara a Parlamentului statului Virginia, însa o comisie a Senatului a votat unanim împotriva adoptarii sale, la sfîrșitul saptamînii. Senatorul Kenneth Stole, președintele acestei comisii, a calificat drept „distracție” dezbaterile pe acest subiect, care au stîrnit interesul presei americane la începutul saptamînii.

Autorul proiectului, democratul Algie T. Howell, a aratat ca moda pantalonilor cu talie atît de joasa încît lasa sa se vada lenjeria intima este „obscena și indecenta”. El a declarat ca a propus o lege în acest sens la cererea alegatorilor din circumscripția sa.

Proiectul a fost criticat de principala asociație americana de aparare a libertaților individuale, ACLU, care vedea în acesta o încalcare a libertații de expresie.

Mediafax