Legenda muzicii reggae Bunny Wailer a murit

De: Ana Obretin / 03.03.2021, 09:32
Legenda muzicii reggae Bunny Wailer a murit

Muzicianul jamaican Bunny Wailer, unul dintre simbolurile genului reggae, a murit la vârsta de 73 de ani. Cântărețul a fost membru fondator al formației The Wailers împreună cu prietenul său din copilărie Bob Marley. Cei doi au devenit cunoscuți la nivel mondial cu hituri precum „Simmer Down” și „Stir It Up”, înainte ca Wailer să înceapă o carieră solo, în 1974.

A fost recompensat cu trei premii Grammy și a primit Ordinul de Merit în Jamaica, în 2017.

Wailer a murit marți, în timp ce era internat într-un spital din Kingston, Jamaica, potrivit unui comunicat emis de ministrul local al Culturii, Olivia Grange, citat de BBC. Nu se cunoaște cauza decesului, dar se știe că  lui Bunny Wailer era internat din iulie 2020, când a suferit un accident cerebral.

Pe numele real Neville Livingston, Bunny Wailer a înființat în 1963, împreună cu Bob Marley și Peter Tosh, trupa reggae de succes The Wailing Wailers, precursoarea The Wailers. Bunny este autorul mai multor hituri marca The Wailers, printre care “Keep On Moving” și “Hallelujah Time”. Însă au început să apară tensiuni între membrii formației, iar Wailer a părăsit formația în 1973, motivând că show-urile în cluburi sunt împotriva principiilor rastafari.

Solo, a lansat mai multe albume extrem de apreciate, inclusiv „Rock ‘n’ Groove” (1981) și „Bunny Wailer Sings The Wailers” (1980).

CITEȘTE ȘI: 25 de vedete decedate, în ultimele lor fotografii din timpul vieții 

Celebrităţi care fac bani şi dincolo de moarte! 

Cele mai bune 10 destinații turistice pentru iubitorii de marijuana

Foto: Profimedia Images