Legislația privind amenzile rutiere se înăsprește

De: Marian Andrei / 27.06.2013, 15:00
Legislația privind amenzile rutiere se înăsprește
În cazul în care șoferii nu își vor achita amenzile, aceștia vor fi executați silit de către Fisc, iar dacă și această metodă eșuează, ei vor fi trimiși în judecată și vor putea fi condamnați la muncă în folosul comunității.

Proiectul de lege al Ministerului Afacerilor Interne care reglementează cooperarea polițienească în domeniul rutier la nivel UE prevede ca Poliția este obligată să trimită la domiciliul șoferilor prinși în neregulă, în maxim două luni de la constatare, procesul verbal de constatare a contravenției, iar aceștia vor fi obligați să semneze de primire. Dacă amenzile nu vor fi trimise în intervalul de două luni, acestea se vor prescrie.

Răi-platnicii vor fi executați silit sau, dacă executorul nu are ce să le ia, vor fi condamnați la muncă în folosul comunității.

O altă prevedere importantă este faptul că șoferii români nu vor mai putea ignora amenzile primite în alte state UE, pentru că polițiștii își vor interconecta registrele rutiere la nivelul UE.

În prezent, șoferii pot ignora amenzile primite prin Poștă, fie neprezentându-se la oficiul poștal să ridice recomandata, fie ignorând pur și simplu amenda. Amenzile acumulate trebuie plătite obligatoriu doar în momentul în care autovehiculul este vândut unui alt proprietar.

Citește mai mult despre noul proiect de lege pe gândul.info.