Lego sau Playmobil: cele mai bune seturi de construcție pentru copilul tău

Apropo.ro / 21.12.2021, 13:25
Lego sau Playmobil: cele mai bune seturi de construcție pentru copilul tău

Seturile de construcție pentru copii sunt, cu siguranță, printre cele mai bune și educative jucării. Îi învață pe cei mici să fie creativi, le dezvoltă dexteritatea și gândirea. Dacă copilul tău doar ce a început să fie interesat de seturi de construit sau vrei să îi oferi o nouă jucărie în dar, poți lua în considerare Lego, cu gamele diverse Lego City, Lego Minecraft, Lego Ideas și altele, dar și Playmobil, cu seturile populare Playmobil City Action, Playmobil City Life, Playmobil Country și altele. Dacă nu știi pe care dintre cele 2 branduri extrem de populare să le alegi, iată mai jos care sunt diferențele majore dintre acestea.

Lego și Playmobil sunt unele dintre cele mai populare firme producătoare de jucării și ambele provin din Europa. Sunt adesea comparate, ceea ce este cam ciudat dacă luăm în considerare produsele pe care le aduc pe piață.

Care sunt diferențele între Lego și Playmobil?

În principiu, Lego este cunoscut pentur blocurile sale de construcție, în timp ce Playmobil este cunoscut în principal pentru păpușile mici cu fețe zâmbitoare. De asemenea, ai mai multe opțiuni cu Lego decât cu Playmobil, dacă luăm în considerare varietate de game. Lego pune la dispoziție seturi de construit cu tematici extrem de variate: Lego City, Lego Minecraf, Lego Friends, Lego Star Wars, Lego Harry Potter, Lego Ninjago și multe altele. Playmobil nu are categorii atât de variate.

Desigur, și Playmobil are o gamă largă de jucării de construcție, iar acestea sunt, în majoritatea cazurilor, rapid și ușor de montat. Dacă cel mic preferă mai mult să se joace decât să construiască, Playmobil ar putea fi o opțiune mult mai potrivită pentru el. Pentru că Playmobil se concentrează pe jocul de rol și nu neapărat pe construcție și clădiri, există o limitare atunci când vorbim despre posibilități. De exemplu, dacă vrei să construiești o casă cu Lego, ai mereu șansa de a te abate puțin de la instrucțiuni, ceea ce oferă mai multă libertate. Mulți pasionați de Lego cumpără seturi pentru a putea construi la liber ceea ce își doresc. Aceasta ar fi cea mai mare diferență între Lego și Playmobil: Lego îți oferă libertate pentru a fi creativ în construcții, în timp ce Playmobil este așa cum este, nu poți să construiești diferit clădirile.

Filosofia ambelor branduri este foarte diferită: Lego se concentrează asupra copiilor și adulților de toate vârstele, în timp ce Playmobil se concentrează cu adevărat pe copii. Lego oferă piese pentru a construi, în timp ce Playmobil oferă elementele necesare pentru a crea o poveste. Lego face multe colaborări celebre cu Disney și Warner Bros, în timp ce Playmobil se bazează mai mult pe propria sa creativitate.

Care sunt asemănările dintre Lego și Playmobil?

Desigur, pentru că vorbim despre seturi de construcție, există și asemănări între acestea. Atât Lego cât și Playmobil au seturi cu diferite teme, clasice pentru fiecare brand. De exemplu, Lego City este o gamă de seturi de construcție cu tematici comune pentru a construi un oraș: magazin, secție de poliție, pompieri, blocuri etc. Asemănător, în cazul lui Playmobil, sunt seturile din gama City Life, care surprind diferite ipostaze din viața de zi cu zi.

Atât Lego cât și Playmobil au seturi speciale pentru copii între 1 și 3 ani. În cazul lui Lego vorbim despre Lego Duplo, seturi cu piese mari, ușor de montat și cu tematici diverse. În cazul lui Playmobil vorbim despre Playmobil 1.2.3, seturi cu figurine mari, care imită diverse situații din viața de zi cu zi.

Lucrul grozav despre teme este că există întotdeauna ceva interesant pentru fiecare copil. Lego este un brand de jucării extrem de popular pe care îl cunoaștem cu toții și care este iubit de tineri și bătrâni. La o vârstă destul de fragedă, copiii pot începe cu un frumos set de construcție Lego. Deoarece blocurile de construcție indestructibile au întotdeauna culori vesele, sunt incredibil de atractive. Lego se concentrează pe diferite grupe de vârstă cu seturile sale de construcție.

În general, Playmobil a fost dezvoltat pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. La fel ca Lego (Duplo), Playmobil are și o serie de jucării care se concentrează pe copiii între 1 și 3 ani. Datorită Playmobil, o lume se deschide copiilor. Jucăriile stimulează imaginația și creativitatea. Numeroasele figuri fac posibilă jucarea diferitelor jocuri de rol și astfel reprezentând situații din viața reală. Gândiți-vă la muncitori în construcții, ofițeri de poliție, medici veterinari și șoferi! Cu ce ​​personaj Playmobil se poate identifica copilul tău? Playmobil are o echipă creativă care vine în mod constant cu idei noi pentru a oferi copiilor din întreaga lume multă distracție.

Atunci când alegi un set de construcție pentru copilul tău, ia în considerare ce îi place să facă zilnic și de ce este mai pasionat, care sunt interesele sale și gândește-te cum îi poți stimula și mai mult creativitatea.