Lei înfometați au ucis 20 de persoane

Apropo.ro / 28.09.2005, 14:44
Lei înfometați au ucis 20 de persoane
Mai mulți lei înfometați au ucis 20 de persoane, în ultimele saptamâni, în sudul Etiopiei, au anunțat autoritațile locale, citate de AFP. Leii au început atacurile la sfârșitul lunii august, ele continuând în prima saptamâna a lunii septembrie. Acționând

Mai mulți lei înfometați au ucis 20 de persoane, în ultimele saptamâni, în sudul Etiopiei, au anunțat autoritațile locale, citate de AFP.

Leii au început atacurile la sfârșitul lunii august, ele continuând în prima saptamâna a lunii septembrie.

Acționând într-un mod neobișnuit, leii au atacat în plina zi localnici care se aflau pe câmp sau pazeau animalele. De asemenea, leii au ucis 750 de animale domestice (vaci și oi), a declarat un responsabil administrației locale, Tadesse Gichore.

În total, 15 sate din districtul Soro (370 kilometri sud de Addis Abeba) au fost ținta unor atacuri și mai mult de o mie de locuințe au fost evacuate.

Administrația locala încearca sa rezolve problema analizând modalitați de prindere și ucidere a leilor care comit aceste atacuri. Localnicii afirma ca ele reprezinta consecința recentei defrișari din regiune, provocata de sporirea numarului populației și de lipsa terenurilor cultivabile.

Vânatorul profesionist Adamu Sissay a explicat ca animalele salbatice comit astfel de atacuri atunci când habitatul lor este amenințat.

Mediafax