Lenjeria anti-flatulențe, lansată de o companie japoneză

De: Gabriela Voicu / 16.11.2012, 11:20
Lenjeria anti-flatulențe, lansată de o companie japoneză
Mirosul respingător al flatulențelor nu va mai fi o problemă pentru nimeni, grație unei invenții senzaționale!

Mulțumită companiei japoneze Inodore, flatulențele nu vor mai deranja pe nimeni, pentru că a fos creată lenjeria intimă care absoarbe mirosurile, în proportie de 99%.

Deși ideea în sine nu este nouă, profesorul nipon Hiroki Ohge de la Universitatea din Hiroshima spune că alți producătorii care comericializează de ceva vreme astfel de produse nu oferă garanția neutralizării complete a mirosurilor. După ce a studiat în America modul în care anumite boli influențează mirosul flatulențelor, profesorul a observat că unii comercianți vând lenjerie intimă al cărei material conține cărbune și carbon activ pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor. El și-a dat seama, însă, că produsele respective ar putea fi îmbunătățite ca tehnologie și design, așa că a conceput propria versiune de lenjerie care absoare flatulențele, după ce a revenit în Japonia.

Ceramica absoarbe mirosurile

Și-a prezentat ideea în fața reprezentanților a 50 de companii de textile, iar în cele din urmă una dintre acestea a manifestat interes. Explicând dezavantajele carbonului activ și cărbunelui, profesorul a militat pentru utilizarea ceramicii, ai cărei pori minusculi sunt ideali pentru neutralizarea mirosurilor și care rezistă la spălat. El a făcut și o demonstrație, atașând materialului lenjeriei un component ceramic divizat în nanoparticule, ceea ce îl face invizibil pentru ochiul liber. Proiectul său, finalizat în 2008, a fost aprobat, iar lenjeria intimă anti-fletulențe a fost lansată pe piață și distribuiță inițial căminelor pentru bătrâni, iar aceștia au fost încântați de rezultat. Materialul „Inodore” poate absorbi inclusiv transpirația și chiar mirosul specific bătrâneții, produs de așa-numitul nonenal.

Ideea a fost extinsă apoi pentru crearea mai multor tipuri de vestimentație, cum ar fi ciorapi sau haine care elimină mirosurile picioarelor sau subrațelor.