Lenny Kravitz

Apropo.ro / 21.07.2008, 00:00
Lenny Kravitz
Spui rock, spui haine de piele, bikeri, plete, chitare electrice şi concerte agitate. Kravitz sparge tiparul: un afro-american tuns scurt, şcolit în buna tradiţie R&B şi soul şi care face design pentru mobilă!

Leonard Albert Kravitz are un CV impresionant: interpret, compozitor, de patru ori cîştigător consecutiv al premiului Grammy, cîntă la mai multe instrumente şi a atins o paletă largă de stiluri: rock, soul, funk, reggae, hard rock şi folk. Kravitz şi-a descoperit talentul pentru percuţie la vîrsta de 3 ani, cînd bătea în tot ce găsea prin bucătărie. Bombardat din toate părţile cu muzică clasică, jazz, blues şi gospel şi fan al formaţiei The Jackson 5, Lenny a decis să aibă propria lui trupă, vis pentru care a sacrificat totul: s-a lăsat de şcoală în ’79, a fugit de-acasă şi a trăit mai mult pe la prieteni sau chiar în propria-i maşină, şi-a întins părul, şi-a pus lentile de contact albastre, s-a machiat strident şi şi-a luat numele de Romeo Blue.

Albumul de debut, “Let Love Rule”, a fost lansat abia în ’89, cînd Lenny era căsătorit deja cu Lisa Bonet şi era tatăl micuţei Zoë Isabella. Cu toate acestea, Kravitz şi-a făcut loc repede pe firmament, compunînd pentru Madonna, Vanessa Paradis, Aerosmith şi Michael Jackson şi colaborînd cu Mick Jagger, Jay-Z, P. Diddy şi Akon.

Numele lui Kravitz apare şi pe coloanele sonore a 42 de filme, dintre care: “Bad Boys 2”, “Bruce Almighty”, “Austin Powers 2” şi “Batman Forever”. Kravitz a făcut valuri şi în presă, cînd ar fi avut o relaţie intimă cu Madonna, scandal ce a dus la divorţul intentat de Lisa în ’93. Compoziţiile lui ulterioare au fost influenţate de regretele acestei despărţiri: “It Ain’t Over ‘Til It’s Over”, “Stand By My Woman”, “Is There Any Love in Your Heart” sau “Are You Gonna Go My Way”.A cucerit-o şi pe Nicole Kidman, alături de care a stat mai puţin de un an, dedicîndu-i piesa “Lady”. Mai nou, artistul şi-a văzut un alt vis împlinit: propria sa firmă de design de interioare şi mobilă şi un candelabru Swarovski semnat de el, “Casino Royale”.

Momentan, Kravitz este în toiul unui megaturneu european de promovare a albumului “It Is Time for a Love Revolution”, care va ajunge şi la Bucureşti pe 26 iulie, pe stadionul Cotroceni.