Leonard Cohen lansează albumul “Popular Problems”, la 80 de ani!

De: Cătălina Matei / 24.09.2014, 10:41
Leonard Cohen lansează albumul “Popular Problems”, la 80 de ani!
Pentru a celebra împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, artistul canadian Leonard Cohen lansează un nou album - “Popular Problems”.

La câteva ore de când a fost lansat, albumul „Popular Problems” ocupa prima poziţie pe iTunes în peste 20 de ţări, printre care: Austria, Elveţia, Belgia, Olanda, Suedia, Spania, Danemarca, Norvegia sau Portugalia şi se află în primele 5 poziţii în ţări că Africa de Sud, Canada, Franţa, Germania şi UK.

Cel de-al 13-lea album al artistului conţine 9 piese, compuse alături de producătorul Patrick Leonard, în care inspiraţia compoziţională deosebită a lui Leonard Cohen se împleteşte extraordinar cu consacratul timbru de bariton.

După cum sugerează şi titlul, albumul abordează probleme cotidiene şi vorbeşte, despre durere, despre singurătate, despre condiţia omului şi despre lupta continuă din lume, în dragoste, în familii, între popoare şi reflectă lumea în care trăim.

Primul single extras de pe album este “Almost like the blues”, o metaforă pentru tortura resimţită din dorinţa de a ignora problemele din jur, îngheţarea sentimentelor, dar şi pentru izbăvire şi salvare.

De asemenea, în aceeaşi linie a aniversării celor 80 de ani, Harvey Kubernik va lansa cartea “Everybody knows” (Toată lumea ştie), o schiţă a vieţii lui Cohen şi un omagiu adus spiritului său creativ, care va conţine şi poze rare cu longevivul artist.