Leonardo DiCaprio a primit deja Oscarul rusesc!

De: Nicoleta Nicolae / 18.02.2016, 11:27


Leonardo DiCaprio a primit deja Oscarul rusesc!
Leonardo DiCaprio are în Rusia mulţi fani şi prestaţiile lui artistice sunt foarte apreciate.


În 2014, când actorul nu a câştigat trofeul pentru rolul din „Lupul de pe Wall Street”, o trupă de teatru din Celeabinsk a vrut să repare ceea ce în opinia lor a fost o nedreptate, invitându-l să facă parte din grupul lor şi trimiţându-i un „Oscar rusesc” realizat din fier.

Anul acesta trofeul va fi mai preţios. Indiferent dacă Oscarul îi va reveni sau nu actorului american pentru rolul din „The Revenant”, mai mulţi cetăţeni din localitatea siberiană Iakuţk au decis să doneze obiecte din aur sau argint pentru a confecţiona o statuetă care să-i fie trimisă actorului.

„Multe persoane au adus bijuterii din aur sau argint, dornice să se alăture unui proiect comun”, a declarat Tatiana Iegorova, una din promotoarele acestei iniţiative. Peste 100 de persoane au contribuit cu câte un obiect din aceste metale preţioase pentru a crea trofeul care va fi acordat marelui favorit din acest an la premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Filmul lui Alejandro González Inárritu, în care DiCaprio joacă rolul principal, a avut încasări de peste 14 milioane de dolari în SUA

Totuşi trofeul va avea un design „rusesc”, cu unele deosebiri substanţiale faţă de cel original. Printre acestea, Oscarul va avea ochii aţintiţi spre cer şi nu va privi în faţă, „pentru că atunci când o persoană priveşte spre cer şi stele îşi dă seama care este adevărata sa menire şi se integrează în natură”, a explicat Iegorova.