Letiţia Vlădescu – Dă lecţii de viaţă tinerilor

Apropo.ro / 17.03.2008, 00:00
Letiţia Vlădescu - Dă lecţii de viaţă tinerilor
În serialul dramatic difuzat de Prima TV, “17”, este Didi, are o voce superbă şi vrea să devină vedetă. Din păcate, viaţa îi oferă ex­pe­rienţe îngro­zi­toa­re. Letiţia Vlă­descu are 20 de ani şi de la 5 ani studiază muzica clasică. Toa­tă familia ei e for­ma­tă din muzicieni, iar ea a fost admisă la pres­ti­gioasa şcoală din Londra “Yehudi Menuhin”. Aceasta este po­vestea unui copil-minune.

În serial este o tînără de 17 ani cu ambiţii şi vise frumoase, talentată, sensibilă şi muncitoare. Din păcate, ajunge să fie copleşită de condiţiile vitrege din România. Noul serial ne povesteşte despre tineri care nu găsesc putere în ei înşişi şi au nevoie să fie ajutaţi de societate. “Este cu adevărat o lecţie de viaţă care sper că îi va ajuta pe adolescenţi, dar mai ales îi va convinge pe părinţi să facă totul pentru a găsi resursele de a nu-şi pierde copiii”, spune Letiţia. Apropo de părinţi, mama ei din film este interpretată de Daniela Nane. “Am învăţat multe de la ea şi la fel de multe de la Mugur Mihăescu, producătorul şi scenaristul. La început, nu l-am prea agreat. Dar am cunoscut un om extrem de pozitiv. Ne certăm de multe ori şi îmi spune că îl enervez, dar apoi: ”.

A ratat Londra din motive financiare
În realitate, Letiţia Vlădescu este studentă la Actorie în anul doi şi a intrat la facultate cu nota maximă, după doar două săptămîni de studiu – pînă în momentul admiterii se pregătise doar pentru Conservator. “Asta am simţit că vreau să fac”, se justifică ea. Cînd filma în Belgia pentru “Matroesjkas 2”, un ziarist a întrebat-o unde ar alege să studieze actoria dacă ar avea posibilitatea să înveţe oriunde în lume. A răspuns: în România. “A fost uimit de răspunsul meu. Sincer, ceea ce se întîmplă în şcoala românească de teatru este extraordinar, după părerea mea. Şi mă deranjează foarte tare oamenii care ţin să denigreze şcoala românească de teatru”. Facultatea de actorie nu e singura instituţie care a primit-o cu braţele deschise. Înainte, a fost admisă şi la prestigioasa “Yehudi Menuhin School” din Londra. Nu a rămas însă în Marea Britanie din motive financiare. I se asigura doar jumătate din bursă şi nu a găsit, într-un timp limitat, finanţare completă. Astfel, a terminat un master class şi s-a întors în ţară.

La 7 ani, pe scenele lumii
Tînăra a cîntat pe mari scene ale lumii încă de la 7 ani. Cum a reuşit performanţa? Ambii ei părinţi au legături cu muzica, iar cînd era mică Letiţia le-a spus că vrea să fie “artistă la cor”. “Ei m-au dat la vioară. Nici cînd eram mică nu-mi respectau dorinţele!”, glumeşte ea acum. “Toţi copiii care fac muzică clasică sînt, într-un fel sau altul, influenţaţi de părinţi. Cine spune că nu e aşa minte. Nici un copil nu studiază 5 ore pe zi de plăcere, la doar 10 ani. Studiază fiindcă îi este impus”. Acum însă, se bucură de toate avantajele celor 20 de ani. “După Revelion, am plecat la Paris şi am stat numai în muzeul Luvru. Îmi place enorm să călătoresc, să merg la teatru, la film sau în club”.

În prezent, lucrează la un album în triplă calitate de interpretă, textieră şi compozitoare. Încearcă să combine jazz-ul cu R’n’B-ul şi să creeze un stil cît mai comercial. A postat deja o piesă pe www.myspace.com/letitiaofficial şi aceasta va fi primul single. Se numeşte "Deep in Love" şi a fost înregistrată cu instrumente “adevărate”.