Lhasa – o injecție cu muzica rafinata

Apropo.ro / 29.04.2005, 17:24
Lhasa - o injecție cu muzica rafinata
Publicul din Romania poate fi și elitist. A dovedit acest lucru la concertul susținut de cantareața americana Lhasa la Sala Palatului unde muzica buna și ciudata în același timp a luat cu asalt o sala întreaga. Muzica buna și ciudata, în același timp,


Publicul din Romania poate fi și elitist. A dovedit acest lucru la concertul susținut de cantareața americana Lhasa la Sala Palatului unde muzica buna și ciudata în același timp a luat cu asalt o sala întreaga.

Muzica buna și ciudata, în același timp, pentru ca acel concert care a durat mai bine de doua ore, a fost o împletire de muzica pop cu blues, muzica țiganeasca, ritmuri sud-americane, cabaret și country, cantata în engeleza, franceza și spaniola. Oamenii au venit la un concert nu pentru a da din cap într-un ritm amețitor sau pentru a dansa ca nebunii. Sau pentru a dansa cu ceva alcool la bord doar fiindca nu au avut ceva mai bun de facut. Cam cum se întampla pe la festivalurile berii, adica… Ci au venit la concert pentru a asculta muzica total noua în Romania, pentru a se simți bine pe ritmuri aparte, pentru o seara mondena cu adevarat.

Sala Palatului a fost plina. Plina de persoane pe care nu le vezi oriunde. Tineri care aratau cu totul altfel decat vedem pe strada. Daca nu i-am fi auzit vorbind am fi spus ca sigur nu sunt romani. Stilul vestic era ca la el acasa. Lume bine îmbracata, foarte europeana, poate puțin snoaba, dar în înțelesul pozitiv al cuvantului „snob”. La un concert unde a cantat o formație tanara erau în sala chiar persoane trecute de 70 de ani.

Dar cine este aceasta fata inițial necunoscuta care a reușit sa umple de extaz o Sala a Palatului? Numele ei este Lhasa de Sela.

Lhasa are 33 de ani, s-a nascut într-un sat de langa New-York dintr-o mama actrița și un tata scriitor. Toata copilaria și-a petrecut-o într-o calatorie continua cu rulota caci familia ei s-a hotarat ca le-ar sta bine ca nomazi. Aceasta experiența i-a inspirat muzica în care tot ceea ce este legat de calatorie este foarte bine conturat.

Citește mai multe despre Lhasa numai din

Tags: