Libertatea presei, in continuare o problema

De: Manuela Stoicescu / 02.05.2008, 15:26
Libertatea presei, in continuare o problema
Romania se afla pe locul 94 in clasamentul libertatii presei pentru anul 2007, dupa ce anul trecut s-a aflat pe locul 90.

Romania se afla pe locul 94 in clasamentul libertatii presei, realizat de Freedom House pentru anul 2007, dupa ce anul trecut s-a aflat pe locul 90 – la egalitate cu Panama si Peru.

Pe primele locuri in top se afla Finlanda, Islanda, Danemarca, Norvegia, Olanda si Noua Zeelanda, iar pe ultimul loc – 195, Coreea de Nord.

Raportul arata ca Guvernul este in continuare sensibil la criticile institutiilor de presa, jurnalistii riscand sa fie arestati sau hartuiti atunci cand lucreaza la subiecte asociate cu securitatea nationala. O alta problema semnalata este legata de numeroasele probleme pe care le intampina cameramanii si reporterii atunci cand incearca pur si simplu sa-si faca meseria.

Documentul arata si ca, desi in Romania exista foarte multe posturi de televiziune, sursele de media fiind in continua dezvoltare, acest lucru contrabalanseaza cu autocenzura prezenta in tara.

Citeste concluziile raportului pe Mediafax.ro