Libia: Pedeapsa cu moartea în cazul infirmierelor bulgare

Apropo.ro / 11.07.2007, 12:05
Libia: Pedeapsa cu moartea în cazul infirmierelor bulgare
Pedeapsa cu moartea a fost confirmata, miercuri, de justitia libiana în cazul celor cinci infirmiere bulgare si al medicului acuzati de infestarea în mod deliberat cu virusul HIV a mai multor copii libieni, relateaza AFP. Verdictul a fost confirmat în cursul unei audieri care a durat

Pedeapsa cu moartea a fost confirmata, miercuri, de justitia libiana în cazul celor cinci infirmiere bulgare si al medicului acuzati de infestarea în mod deliberat cu virusul HIV a mai multor copii libieni, relateaza AFP.

Verdictul a fost confirmat în cursul unei audieri care a durat cinci minute si s-a desfasurat în absenta celor sase acuzati.

Curtea a ramas în pronuntare începând de la data ultimei audieri, desfasurata la 20 iunie, în cursul careia procurorul a cerut confirmarea pedepsei cu moartea împotriva celor sase condamnati, acuzati ca au infectat în mod deliberat cu virusul HIV un numar de 438 de copii de la un spital din Benghazi, din nordul Libiei. Pâna în prezent, 56 dintre acestia au decedat.

Fundatia Kadhafi, o organizatie de caritate prezidata de Seif Al-Islam Kadhafi, fiul liderului libian, anuntase marti seara încheierea unui acord privind compensatiile acordate familiilor copiilor bolnavi sau decedati, poswibila rezolvare a cazului.

Infirmierele Kristiana Valceva, Nassia Nenova, Valia Cerveniaska, Valentina Siropulo si Snejana Dimitrova precum si medicul Ashraf Jumaa Hajuj, se afla în detentie din 1999.

Mediafax