Liceenii DJ

Apropo.ro / 06.03.2006, 13:39
Liceenii DJ
Se extinde și în Romania ideea ca fiecare liceu trebuie sa aiba un post de radio realizat de elevi, care sa-i distreze, sa-i trezeasca dimineața și care sa le dea și altceva de facut în pauze. Am observat însa ca oricat de occidentale ar fi aceste proiecte, elevii

Se extinde și în Romania ideea ca fiecare liceu trebuie sa aiba un post de radio realizat de elevi, care sa-i distreze, sa-i trezeasca dimineața și care sa le dea și altceva de facut în pauze. Am observat însa ca oricat de occidentale ar fi aceste proiecte, elevii se plang de cenzura.

Am fost cu cei de la ProFM la Colegiul Național Gh. Lazar din București pentru a vedea cum fucționeaza postul de radio care s-a nascut de curand acolo. În plin scandal generat de Eurovision, puștii care fac în Lazar pe DJ-ii n-au voie sa dea piesa fetelor de la Indigo și le e frica sa vorbeasca despre ce s-a întamplat la finala pentru Eurovision pentru ca mama fetelor de la Indigo este profesoara acolo.

Pe un viscol napraznic, împreuna cu George Vintila care se ocupa de cursurile din acea seara, ne-am dus catre Liceul Lazar, la studioul special amenajat pentru copiii care doresc sa devina DJ-i. Cei șase învațacei ne așteptau ca pe ace. Își facusera un play-list de vreo 260 de piese noi – „First Day” a lui Timo Mass sau „Jockero” a baieților de la Akcent. Dar lor nu le ajung… Vor mai multe și neavand de unde sa faca rost, le-au cerut celor de la ProFM chestii fresh și în special hip-hop. Din pacate pentru ei Pro FM nu are și nu promoveaza acest stil așa ca nu i-au putut ajuta prea mult. Le-au promis însa ca le aduc orice altceva vor, numai sa ceara.

Nu știm cum ar difuza ei hip-hop din moment ce anunțurile pe care dau pe postul lor de radio sunt selectate de catre profesori, dar cine știe… Oricum, ei ar vrea sa spuna orice și mai ales sa puna în practica ceea ce au învațat la cursurile pe care le țin DJ-ii din radio, adica sa caute știri funny și cat mai ciudate și mondenitați pe care sa le prelucreze. Dar, dupa cum ne-au povestit, nu pot face acest lucru, deoarece profii le controleaza toate anunțurile, asta în cazul în care nu li se dau texte gata facute.

Citește mai multe despre liceeni dj numai în

Tags: