Liceenii susțin prima probă la simularea pentru Bacalaureat 2013

Apropo.ro / 22.04.2013, 09:15
Liceenii susțin prima probă la simularea pentru Bacalaureat 2013
Elevii de clasa a XII-a din Capitală susțin luni prima probă la simularea bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului și specializării.

Elevii de clasa a XII-a din Capitală susțin luni prima probă la simularea bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului și specializării, acesta fiind al doilea test de verificare a cunoștințelor înaintea examenului din vară.

Simulările pentru examenul de bacalaureat din anul școlar 2012-2013 au fost organizate în Capitală în două etape, prima testare fiind în 30 ianuarie – 1 februarie, când au fost susținute probele la limba română și matematică.

Cea de-a doua etapă a simulării examenului de bacalaureat începe luni 22 aprilie cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului și specializării. În 24 aprilie este programată proba la limba și literatura română, iar în 26 aprilie la matematică, respectiv istorie, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Elevii de clasa a XII-a vor susține probele între orele 11.00 și 14.00. Simularea va fi organizată astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Elevii vor fi așezați în clase în ordine alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a XII-a, dar și elemente recapitulative, din materia studiată începând cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Citește mai multe detalii despre examenele la simularea pentru Bacalaureat 2013, pe Mediafax.ro