Licitație cu cele mai frumoase rochii ale prințesei Diana

De: Gabriela Voicu / 20.03.2013, 10:04
Licitație cu cele mai frumoase rochii ale prințesei Diana
Zece din cele mai frumoase rochii ale prințesei Diana au fost vândute ieri la o licitație organizată la Londra.

Zece din cele mai frumoase rochii ale prințesei Diana au fost vândute ieri la o licitație organizată la Londra de casa Kerry Taylor.

La fiecare ieșire în public a Dianei, ținutele ei erau atent studiate. Pentru a omagia stilul unic al prințesei, casa Kerry Taylor a decis să scoată la licitație zece din cele mai frumoase rochii ale ei, iar una din cele mai celebre este rochia de catifea albastru închis creată de Victor Edelstein, pe care Lady Di a purtat-o la un dineu oficial la Casa Albă, organizat în onoarea lui Charles și a ei, pe 9 noiembrie 1985, la care a dansat cu John Travolta. Rochia a fost adjudecată pentru 240.000 de lire de un cumpărător britanic, cu puțin sub prețul maxim estimat la 300.000 lire.

Licitație cu rochiile prințesei Diana

Rochia neagră, sobră, cu bretele, purtată de Diana la o recepție de la Palatul Versailles, în 1994, face și ea parte din ținutele propuse la licitație.

Valoarea totală a acestei colecții unice – cumpărate în 1997 de Maureen Rorech Dunkel, femeie de afaceri americană, în cadrul unei acțiuni de strângere de fonduri pentru cauzele umanitare susținute de prințesa Diana – fusese estimată la aproape 694.000 euro. În 2011, Maureen Rorech Dunkel, care avea 14 rochii, a fost nevoită să le scoată la vânzare, după ce ajunsese în faliment, însă a vândut doar patru.

Întreaga colecție de la licitația din Londra a fost vândută pentru mai mult de 800.000 de lire (1,2 milioane de dolari),