Licitatorii nu sunt interesați de pistele pentru biciclete din Capitală

De: Carmen Ulian / 14.01.2015, 11:00
Licitatorii nu sunt interesați de pistele pentru biciclete din Capitală
La licitația organizată de Primăria Capitalei în vederea realizării unui regulament pentru amenajarea pistelor de biciclete nu s-a prezentat nicio firmă.

Licitația va fi reluată, iar după ce noul regulament se va adopta, Primăria va transmite către Guvern cele stabilite, după care se va solicita modificare Codului Rutier în acord cu regulamentul stabilit.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat la începutul lunii septembrie 2014 un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală.

„Am scos la licitație normativul pentru amenajarea pistelor pentru biciclete în oraș. Nu a venit nimeni”, a spus marți, Sorin Luchian, inspector în cadrul Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei. Declarația a fost făcută în cadrul Comisiei de mobilitate de la Primăria Capitalei.

Anunțul de licitație pentru realizarea unui „studiu pentru elaborarea unui normativ local pentru amenajarea căilor proprii de circulație a bicicletelor în municipiului București” a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în septembrie 2014.

Sorin Luchian a mai adăugat că licitația va fi reluată, iar după ce normativul va fi adoptat el va fi transmis și Guvernului.

„Regulile din noul normativ trebuie să fie introduse în Codul rutier”, a precizat și Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei.