Liderul fanilor stelisti: Întrerupem colaborarea cu Jandarmeria

Apropo.ro / 03.08.2004, 10:45
Liderul fanilor stelisti: Întrerupem colaborarea cu Jandarmeria
Liderul galeriei Steaua, Gheorghe Mustața, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, ca fanii nu vor mai colabora cu Jandarmeria dupa incidentele de duminica seara, dintre suporteri și jandarmi, din timpul partidei cu Gloria Bistrița. "Pentru noi, Jandarmeria nu mai exista

Liderul galeriei Steaua, Gheorghe Mustața, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, ca fanii nu vor mai colabora cu Jandarmeria dupa incidentele de duminica seara, dintre suporteri și jandarmi, din timpul partidei cu Gloria Bistrița.

„Pentru noi, Jandarmeria nu mai exista și întrerupem orice colaborare dupa incidentele de aseara. Nu este prima oara cînd suntem «cocoșați» de jandarmi pe motiv ca ne bucuram. Unul dintre suporterii noștri și-a manifestat bucuria urcîndu-se pe gard, dar un jandarm a gasit de cuviința sa nu-l dea jos, ci sa-l ia la bastoane. Normal ca ne-am suparat și am ripostat. Imaginile au fost înregistrate pe caseta și au fost difuzate și la emisiunile tv.”, a declarat Mustața.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvînt al Brigazii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, sublocotenent Bogdan Onea, a dezmințit faptul ca jandarmii i-ar fi lovit pe suporteri.

„Nu este adevarat. Jandarmii nu au batut nici un suporter. Ei au facut un cordon pentru a împiedica mai mulți suporteri ai echipei Steaua sa patrunda în suprafața de joc. Jandarmii au fost bruscați și înjurați, dar spiritele s-au calmat apoi”, a declarat Bogdan Onea.

Onea a mai spus ca în urma incidentului, cinci suporteri ai echipei Steaua au fost amendați cu aproximativ șapte milioane de lei pentru încalcarea legii.

Reprezentanții FC Steaua s-au abținut sa comenteze incidentele, motivînd ca nu au vazut decît finalul incidentului.

În minutul 38 al partidei Steaua – Gloria Bistrița, între membri galeriei Steaua și jandarmi s-a iscat un conflict dupa golul marcat de Valeriu Rachita.

Mediafax