Liga 1: Detalii incredibile despre blatul etapei a 25-a

De: Dragos Tanase / 11.04.2012, 12:00
Liga 1: Detalii incredibile despre blatul etapei a 25-a
"O să fie meciul între cei mai mari blatiști din campionat, Șumudică și Reghecampf", spunea chiar antrenorul Brașovului, Marius Șumudică, evident ironic, la începutul săptămânii, despre meciul FC Brașov - Concordia Chiajna, din etapa a 25-a a Ligii 1.

Tot el adăuga: „Indiferent de rezultat, toată lumea o să spună că e blat!”. Meciul a fost ca un puzzle dificil. S-a terminat 3-2 pentru Chiajna, cu un gol la ultima fază de joc.

Circumspecții se întreabă: Cum se poate face un blat în ultimele minute de joc? Dacă nu iese? Explică un expert în pariuri, sub protecția anonimatului: „Nu sunt foarte multe riscuri. Vă dau un exemplu. În 2008, în campionatul Belgiei, în meciul Anderlecht – St. Trond scorul era 0-1 în minutul 81. În Asia s-au pariat, live, sume mari pe victoria lui Anderlecht la 3 goluri diferență. Cota era uriașă, aproape de 1000. Scorul final a fost 4-1 pentru Anderlecht, cu 4 goluri hazlii marcate în 10 minute”.

Chiajna a condus cu 1-0, asistentul Adrian Vidan a anulat un gol valabil Brașovului, apoi n-a văzut ofsaid la golul de 2-0 al lui Rocha. Brașov a egalat în minutul 82, a dominat clar finalul, însă a pierdut în ultimele secunde.

„Am dreptul să cred ce vreau, pot să cred că Vidan a luat-o pe Chiajna la pariuri!”, spunea nervos finanțatorul Brașovului, Ioan Nicolaie. Ieri dimineață, Adrian Vidan și-a anunțat retragerea din arbitraj. De ce a cedat după două greșeli? „Am luat decizia la cald, nu știu dacă o să o regret”, explică fostul arbitrul.

„Brigăzile din România nu sunt străine de aranjamentele la pariuri. De multe ori, pun serios umărul la scoaterea rezultatului”, spune un fost arbitru internațional.

Citește mai multe detalii despre blatul etapei și culisele meciului, pe Prosport.ro