Liga Europa: echipele calificate în semifinalele competiției

De: Marian Andrei / 12.04.2013, 11:10
Liga Europa: echipele calificate în semifinalele competiției
Echipele Chelsea Londra, Fenerbahce Istanbul, Benfica Lisabona și FC Basel s-au calificat în semifinalele Ligii Europa, în urma rezultatelor înregistrate în partidele disputate ieri în manșa secundă a sferturilor competiției.

Chelsea Londra a fost învinsă ieri la Moscova, scor 3-2 (0-1), de formația Rubin Kazan, în a doua manșă a sferturilor de finală ale Ligii Europa, dar s-a calificat în semifinalele competiției, trecând cu scorul general de 5-4 de gruparea rusă.

În partida de la Moscova, golurile gazdelor au fost marcate de Marcano ’51, Gokdeniz ’62 și Natcho ’75 (penalti). Pentru Chelsea au înscris Torres ‘4 și Moses ’55.

 

Fenerbahce Istanbul s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a remizat aseară, în deplasare, scor 1-1, cu echipa italiană Lazio Roma.

În tur, Fenerbahce s-a impus cu scorul de 2-0.

Golul gazdelor a fost marcat de Lulici, în minutul 60. Pentru Fenerbahce a înscris Erkin ’73.

Benfica Lisabona s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a remizat, în deplasare, scor 1-1, cu echipa engleză Newcastle.

În tur, Benfica s-a impus cu scorul de 3-1.

Joi seară, Newcastle a înscris prin Cisse ’71, iar Benfica a înscris prin Salvio ’90+2.

De asemenea, Newcastle a avut două goluri anulate, în minutele 45 și 66.

 

FC Basel s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 6-3 după loviturile de departajare, formația engleză Tottenham Hotspur.

În tur, cele două echipe au remizat, scor 2-2.

În retur, la finalul a 120 de minute de joc, scorul era 2-2. Golurile gazdelor au fost marcate de Salah ’27, Dragovici ’49. Pentru Tottenham a înscris Dempsey ’23, ’83.

Tottenham a rămas în inferioritate numerică, în minutul 90+1, când a fost eliminat Vertonghen.

La loviturile de departajare, pentru FC Basel au înscris Schar, Streller, F. Frei și Diaz. Pentru Tottenham a marcat Sigurdsson, iar Huddlestone și Adebayor au ratat.