Liga Europa: toate cele trei echipe românești s-au calificat în play-off

De: Marian Andrei / 08.08.2013, 23:27
Liga Europa: toate cele trei echipe românești s-au calificat în play-off
Astra Giurgiu, Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești au adus o mare bucurie microbiștilor din Romania, calificându-se pe linie în play-off-ul Europa Ligue.

Astra Giurgiu a terminat la egalitate, pe Arena Națională din București, scor 2-2 (0-0), meciul cu formația slovacă AS Trencin.

În tur, scorul a fost 3-1 în favoarea giurgiuvenilor, astfel că Astra s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa cu scorul general de 5-3.

Pentru Astra au marcat Ivanovski, în minutul 86, și Tembo, în minutul 89, în timp ce pentru AS Trencin au înscris Adi, în minutul 83, și Van Kessel, în minutul 88.

Pandurii Târgu Jiu a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formația israeliană Hapoel Tel-Aviv.

 Cele două echipe au terminat la egalitate manșa tur, scor 1-1, iar Pandurii Târgu Jiu s-a calificat cu scorul general de 3-2.

Golurile gorjenilor au fost marcate de Eric ’34 și Ciucur ’50, în timp ce pentru gazde a înscris Damari, în minutul 21, din penalti.

Petrolul Ploiești s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), formația olandeză Vitesse Arnhem.

În manșa tur, cele două echipe au remizat la Ploiești, scor 1-1, astfel că Petrolul s-a calificat mai departe cu scorul general de 3-2.

Golurile partidei au fost marcate de Van der Heijden, în minutul 72, respectiv Boudjemaa, în minutul 21, și Grozav în minutul 90+5.