Lili Sandu

Apropo.ro / 12.11.2007, 00:00
Lili Sandu
Clip à la Hollywood, made in Paris!
După doi ani de ”linişte” din punct de vedere muzical, dar plin de ştiri furtunoase legate de viaţa sa sentimentală, Lili Sandu revine în showbiz-ul romănesc cu un produs realizat 100% în Franţa. ”Jump” este piesa pe care o promovează acum printr-un clip de imagine, filmat în oraşul de pe malul Senei, despre care s-a vehiculat că ar fi costat vreo 70.000 de euro...
”Aproape de tine”, single-ul lansat în urmă cu doi ani, a propulsat-o pe Lili direct în fruntea topurilor romăneşti. Au urmat rolurile din telenovelele ”Numai iubirea” şi ”Păcatele Evei”, dar şi un album pe care însă nu l-a mai lansat. De ce? Între timp, cîntăreaţa a semnat cu Longevity Music şi aşa a ajuns să înregistreze în Franţa un alt album, conceput special pentru piaţa internaţională. Cel care s-a ocupat de producţie este Didier Atlan, un nume cunoscut în branşa internaţională. Iar managerul lui Lili este Virginie De Winter. Albumul conţine piese numai în limba engleză şi este un mixaj de stiluri: r’n’b cu influenţe latino, rock şi blues. În Romănia, casa de discuri Cat Music se va ocupa de distri­bu­ţia şi promovarea acestui material.
Apă, foc şi gheaţă
Şi un tigru spectaculos! Toate apar în clipul piesei ”Jump”, pe care Lili o promovează acum. Regizorul acestui videoclip de imagine este Stephane Lionardo, cel care a semnat şi regia pentru ”Sweetest Girl”, clipul lui Wyclef Jean. Filmat pe peliculă de 35 mm, ”Jump” urmăreşte o concepţie à la Hollywood. Adică imagini în stilul anilor ’60, plus cadre de impact cu apă, foc şi gheaţă, în care Lili este urmărită îndeaproape de un tigru. Machiajul şi coafura cîntăreţei au fost asigurate de echipa lui Jean-Paul Gaultier. Cu aşa ”ingrediente”, nu e de mirare că presa s-a grăbit să anunţe sume record pentru acest clip: 70.000 de euro! ”Nu fac parte dintre şi nici nu cred în promovarea unui artist prin prisma zerourilor adăugate la suma totală a unui proiect. Eu nu am declarat niciodată ce a vehiculat presa şi consider că produsul în sine ar trebui să conteze”, precizează Lili.
Face naveta Bucureşti-Paris
Pentru că a semnat cu o casă de producţie din Franţa, Lili a devenit o clientă fidelă a curselor aeriene între Bucureşti şi Paris. Ce şi-a cumpărat din Oraşul Luminilor? ”Nu-mi mai amintesc exact, foarte multe lucruri, dar nu consider că acestea sînt importante, ci faptul că am vizitat tot ce se putea vizita. Sînt absolut fascinată de Paris – de la arhitectura oraşului, acel Champs Elysées superb luminat noaptea şi cafenelele de-a lungul Senei, pînă la cele mai mici boutique-uri. Acolo, este adevărat ce se spune: Love is in the air…”.
Nu stă cu părinţii!
Viaţa ei amoroasă a ţinut capul de afiş al presei mondene mioritice în ultima vreme. Mai nou, ultima ”descoperire” a paparazzilor a fost că Lili s-a mutat cu părinţii, însă cîntăreaţa dezminte: ”Nu este adevărat, nu m-am mutat cu părinţii, cu toate că mi-aş dori acest lucru. Sînt plecată de lîngă ei de aproape 11 ani şi sînt momente în care le simt lipsa. Nu reuşesc să-i vizitez destul de des, mi-e dor de ei. Nu ar fi pentru prima dată cînd presa inventează tot felul de poveşti legate de persoana mea, m-am obişnuit deja şi nu mai iau în seamă aceste răutăţi”.
 
Top personal
1. Nelly Furtado – Say it right
2. Lara Fabian – Je t’aime
3. Justin Timberlake – What goes around, comes around…
4. Joe Dassin – Et si tu n’existais pas
5. Céline Dion – All by my self; Nicole Scherzinger – Whatever U like.