Limita de viteză din localități și de pe drumurile europene ar putea fi ridicată

De: Marian Andrei / 14.08.2012, 17:20
Limita de viteză din localități și de pe drumurile europene ar putea fi ridicată
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii ar putea mări limita de viteză la 70 de kilometri pe oră în mai multe localități și pe mai multe drumuri europene, în condițiile în care măsura, care este deja în vigoare pe DN 1, a avut rezultate favorabile.

Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitării de viteză sunt E 81 (Halmeu – Livada – Satu Mare), E 58 (Livada – Baia Mare – Dej), E 578 (Sărățel – Reghin), E 581 (Bârlad – Albița) și E 70 (Craiova – Caracal – Alexandria).

„În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localitățile de pe DN 1, între București și Predeal, șoferii români au dat dovadă de maturitate și nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere. Dacă în localități precum Comarnic, Azuga sau Bușteni se circulă în condiții bune cu limita de 70 km/h, nu văd de ce nu am putea extinde această prevedere și pe alte drumuri”, susține Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

MTI are în vedere implementarea acestei măsuri și în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare – Timișoara), E 60 (Oradea – Brașov), E 81 (Satu Mare – Pitești), E 58 (Dej – Suceava), E 85 (Suceava – București), E 583 (Săbăoani – Iași), E 68 (Nădlac – Brașov), E 578 (Reghin – Chichiș) și E 70 (Moravița – Craiova), se mai precizează în comunicatul MTI.